Voormalige keuken: modern door ara | antonia reif architectuur, modern | homify
< >
Voormalige keuken: modern  door ara | antonia reif architectuur, Modern
< >
Voormalige keuken: modern  door ara | antonia reif architectuur, Modern
< >
Voormalige keuken: modern  door ara | antonia reif architectuur, Modern

Vanaf de straatzijde lijkt de verbouwing en uitbreiding van het dijkhuis van het jonge Rotterdamse studio ara | antonia reif architectuur heel terughoudend.

De kleine bungalow uit de jaren 60 was georienteerd op de weg, en had een vrijwel gesloten gevel naar de prachtige grote tuin. Met de uitbreiding aan de achterzijde van het gebouw opent de villa nu naar de tuin.

Een grote pui met vouwdeuren kan helemaal opengezet worden naar het terras, waardoor buiten en binnen in elkaar overlopen. Het voormalige huis biedt zowel ruimte aan drie kamers met aparte badkamer voor de kinderen, als een studeerkamer voor de ouders. De entree staat direct in verbinding met de keuken, welke compleet omgeven door de glazen achterpui, de tuin als het ware naar binnentrekt. Vanaf de keuken beland je beneden via de royale ronde trap in de woonkamer met open vide, welke in directe verbinding staat met het grote terras. De ouder slaapkamer bevindt zich achter een multifunctioneel meubel, dat opbergruimte biedt aan kleding, boeken en speelgoed, en tevens een kitchenette herbergt. Tijdens warme zomerdagen zullen de deuren open staan en kunnen drank en koffie vanuit hier geserveerd worden. De badkamer van de ouders, met sauna en vrijstaand bad, bevindt zich in het bestaande huis en is via een tweede trap verbonden met de begane grond.

De voormalige smalle en donkere bungalow is getransformeerd tot een genereuze en lichte villa in zijn groene omgeving.

Vergelijkbare foto’s
Opmerkingen