< >
GREAT FEN VISITOR CENTRE Bos in 't Veld Architecten
< >
GREAT FEN VISITOR CENTRE Bos in 't Veld Architecten

Ontwerp voor een bezoekerscentrum in een te ontwikkelen natuurgebied genaamd 'The Great Fen', in de streek Cambridgeshire (UK).
De locatie bevindt zich in een laagveengebied. Het gehumificeerd plantaardig materiaal dat door inpolderingen vrij is komen te liggen zal door water worden afgesloten, zodat het geen CO2 meer afgeeft aan de lucht.

Als metafoor voor de vormentaal van het volume is het nest van de watervogel Fuut gebruikt. Het kan zich aanpassen aan veranderlijke waterniveaus, en is opgebouwd uit materialen uit de omgeving.

Het bezoekerscentrum is volgens het Cradle to Cradle principe ontworpen. Zoveel mogelijk ecologische en sociale voordelen worden behaald, met behoudt van het economische voordeel om daarmee het landschap en biodiversiteit te beschermen.

Het gebouw is opgebouwd uit hernieuwbare materialen zoals: hout (Lariks), stro, schaapswol, leemstuc en riet. Het is energetisch zelfvoorzienend en heeft het een eigen ecologische afvalwaterzuivering.

Bezoekers kunnen er terecht voor educatie, exposities, workshops, sport activiteiten en gastronomie in harmonie met het landschap van het veenweidegebied.

Vergelijkbare foto’s

Wooninspiratie en meer

4.5

Miljoenen foto's in de homify-app!

DOWNLOAD DE APP GRATIS
Nee, bedankt