< >
Woonkamer Kralingseweg:  Woonkamer door De Kovel architecten
< >
Woonkamer Kralingseweg:  Woonkamer door De Kovel architecten
< >
Woonkamer Kralingseweg:  Woonkamer door De Kovel architecten
Vind je dit project leuk?
Neem contact op voor meer info.
OK
Vind je dit project leuk?
Neem contact op voor meer info.
OK

Het woonhuis aan de Kralingseweg is gelegen in een kleine woonbuurt met vrijstaande woningen tegenover het Kralingse Bos in Rotterdam. Het ruim 25 meter lange woonhuis is, behoudens de entreehal, geheel gelijkvloers. Alle belangrijke verblijfsruimten zijn in verband met het verkeerslawaai aan de tuinzijde gelegen. 

De koppen van de woning worden gevormd door lange gemetselde muren. Aan de voorzijde omsluiten zij het voorgebied en aan de achterzijde beperken zij het omloopgeluid van de weg. Aluminium vouwschermen verzorgen aan de zuidzijde de zonwering en bepalen met de wisselende stand het beeld van de tuingevel.

In het ontwerp is een aantal maatregelen genomen om de milieubelasting zo laag mogelijk te houden. Een warmtepomp en het gebruik van passieve zonne-energie beperken het energiegebruik; een vegetatiedak geeft verkoeling in de zomer en vertraagt de afvoer van het regenwater.

Credits: foto: Ossip van Duivenbode
Vergelijkbare foto’s
Opmerkingen

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.