Achtergevel woonhuis kralingseweg van de kovel architecten modern | homify
Achtergevel woonhuis Kralingseweg van De Kovel architecten Modern
Achtergevel woonhuis Kralingseweg van De Kovel architecten Modern
Achtergevel woonhuis Kralingseweg van De Kovel architecten Modern

Het woonhuis aan de Kralingseweg is gelegen in een kleine woonbuurt met vrijstaande woningen tegenover het Kralingse Bos in Rotterdam. Het ruim 25 meter lange woonhuis is, behoudens de entreehal, geheel gelijkvloers. Alle belangrijke verblijfsruimten zijn in verband met het verkeerslawaai aan de tuinzijde gelegen.

De koppen van de woning worden gevormd door lange gemetselde muren. Aan de voorzijde omsluiten zij het voorgebied en aan de achterzijde beperken zij het omloopgeluid van de weg. Aluminium vouwschermen verzorgen aan de zuidzijde de zonwering en bepalen met de wisselende stand het beeld van de tuingevel.

In het ontwerp is een aantal maatregelen genomen om de milieubelasting zo laag mogelijk te houden. Een warmtepomp en het gebruik van passieve zonne-energie beperken het energiegebruik; een vegetatiedak geeft verkoeling in de zomer en vertraagt de afvoer van het regenwater.

Credits: foto: Ossip van Duivenbode
Vergelijkbare foto’s
Opmerkingen