In een voormalige kerk in het centrum van Den Haag is een nieuw kantoor ontworpen voor een ontwerpbureau voor interactieve media. Het pand komt uit het begin van de 20e eeuw en is oorspronkelijk gebouwd als woning. Sinds de jaren '80 is het in gebruik als kerk en hiervoor aan de achterzijde uitgebreid met een ontmoetingsruimte. Het ontwerpbureau maakt nu gebruik van de ontmoetingsruimte als kantoorruimte. De bovenverdiepingen van de oorspronkelijke woning zijn nu in gebruik als vergaderruimte, kantoor en een appartement.De grootste ingreep is een vide met een nieuwe trap. De grote kantoorruimte heeft geen direct zicht naar buiten. Hiervoor zijn een aantal onderdelen ontworpen als een sterk visueel element in het interieur. De trap is de belangrijkste, maar ook de gele achterwand en de speelse industriële verlichting hebben een sterk visueel en ruimtelijk effect. De trap is gemaakt op een staalstructuur en bekleed met hout, wit aan de buitenzijde en de natuurlijke eikenhout kleur aan de binnenzijde.Met deze transformatie is het gebouw klaar voor een derde leven.

Vergelijkbare foto’s
Opmerkingen

Offerte aanvragen

Ongeldige E-mail adres
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Mijn projectaanvraag wordt doorgestuurd naar de professional. Door op Aanvragen te klikken, bevestig ik dat ik de Algemene voorwaarden heb gelezen.