Achterzijde met kantoorruimten : exhibitieruimten door bbhd architecten | homify
Achterzijde met kantoorruimten :  Exhibitieruimten door BBHD architecten
Achterzijde met kantoorruimten :  Exhibitieruimten door BBHD architecten
Achterzijde met kantoorruimten :  Exhibitieruimten door BBHD architecten
Vind je dit project leuk?
Neem contact op voor meer info.
OK
Vind je dit project leuk?
Neem contact op voor meer info.
OK

Een belangrijke inspiratiebron voor de verschijningsvorm van het gebouw wordt gevonden in de zogenaamde Merovingische boerderij. In 2006/2007 werden in de Hollandia-opgraving bij Bloemendaal sporen gevonden van merovingische boerderijen uit de 5e tot 8e eeuw.
De Merovingsische boerderij kan in essentie worden gezien als het archetype langhuis dat men overal in Europa en in de wereld terugvindt. Eigenschappen van een dergelijk langhuis zijn onderandere:

Eenvoudige, repeterende draagstructuur, flexibel in te delen, Herkenbare vorm die de identiteit van het bezoekerscentrum kan bepalen, Overstekende daken zorgen voor eenvoudige zonwering Mogelijkheden voor daglicht en ventilatie in de nok

Naast de exposities en de informatie over de veelzijdige natuur en cultuurhistorie van het park die in het bezoekerscentrum zijn te vinden dragen ook de genoemde uitgangspunten voor het gebouw en de duurzaamheid van het gebouw bij aan de bewustwording van de bezoekers aan het Nationaal Park.

De historische inspiratie is tot uiting gekomen in de vormgeving van het gebouw. Van belang is ondermeer de beleving van het langgerekte volume met een laag aangrijpend schuin dak . In de nok zijn mogelijkheden voor daglicht en natuurlijke ventilatie. Dakoverstekken zorgen voor zonwering. Daarnaast is gebruik gemaakt van een houten draagconstructie en een rieten dak. Verzonken in het riet zijn PV-cellen geplaatst. De gevels zijn afgewerkt met donkere houten delen, verwijzend naar oude schuren. Het facilitaire bouwdeel heeft gevels van houten latten. Door de open textuur van deze gevelafwerking gaat dit bouwdeel min of meer op in de bosrijke omgeving van het bezoekerscentrum.

Vergelijkbare foto’s
Opmerkingen

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.