< >
slaapkamer eerste verdieping, ​foto: Scagliola Brakkee bijvoet architectuur & stadsontwerp
< >
slaapkamer eerste verdieping, ​foto: Scagliola Brakkee bijvoet architectuur & stadsontwerp

De start: Woonbeurzen als Eigen Huis (ver-)bouwen zijn soms een mooie aanleiding om als particulier in contact te komen met architecten. Wanneer er ingrijpende (nieuw-)bouwplannen zijn kan een architect helpen om dromen en verlangens te begrijpen, en deze vervolgens te vertalen in een bouwplan met tekeningen. Voor standaardoplossingen kan een aannemer uitkomst bieden, maar niet iedereen wil dat. Een architect kan helpen om in een direct, persoonlijk contact een eigen project te bouwen, en om een opdrachtgever hierbij helemaal van het begin tot het eind te ontzorgen: vanaf het allereerst idee tot en met de oplevering en het ophangen van de handoekhaakjes… . Een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek kan dan duidelijk maken of er de benodigde 'klik' is voor dit proces wat je met elkaar in gaat.

Een huis met geschiedenis: woonboerderij in Neer te Limburg is 3/4 eeuw geleden door de familiezelf gebouwd , en lang als boerderij in gebruik geweest. Een van de dochters en haar man besloten de boerderij over te nemen, maar deze ingrijpend te verbouwen, met respect voor een aantal oude details: straatgevel, 2 kopgevels en de mooie oude houten spanten bleven gehandhaafd. Al het overige werd gesloopt om aan de moderne eisen van deze tijd te kunnen voldoen.

Vanaf de straat ziet het er nu weer uit 'alsof het altijd al zo was', al zijn ook daar de kozijnen allemaal vervangen en van dubbele beglazing voorzien. Aan de tuinzijde is er de verrassing van een geheel nieuwe gevel, met grote puien voor veel licht. In de woning is op verzoek van de opdrachtgever een grote vide aangebracht, zodat er overal veel licht en (door-)zicht in de woning is gebracht. Van kruip- door sluipdoor met donkere hoeken naar een ruime, lichte woning.

Programma: totaal 134m2: grote eet-/woonkamer met open haard, 3 slaapkamers, 2 badkamers, werkkamer, klusruimte/ berging, kelder, groot terras met tuinberging.

Vergelijkbare foto’s

Wooninspiratie en meer

4.5

Miljoenen foto's in de homify-app!

DOWNLOAD DE APP GRATIS
Nee, bedankt