Aansluiting bestaand Manchestergebouw - kantorenstrips:  Kantoorgebouwen door Abscis Architecten bvba
Aansluiting bestaand Manchestergebouw - kantorenstrips:  Kantoorgebouwen door Abscis Architecten bvba
Aansluiting bestaand Manchestergebouw - kantorenstrips:  Kantoorgebouwen door Abscis Architecten bvba
Vind je dit project leuk?
Neem contact op voor meer info.
OK
Vind je dit project leuk?
Neem contact op voor meer info.
OK

De vroegere postsite in Aalst was een conglomeraat van industriële gebouwen van de vroegere ‘Filature du Canal’. Het masterplan “Filatures & Urban Fabric(s): Masterplan stationsomgeving Aalst”, opgesteld door Christian Kieckens Architects, ging uit van een reconversie van deze site, met behoud van het hoofdgebouw van de vroegere spinnerij in het Manchestergebouw aan de Vaartstraat. De ingrepen aan dit gebouw zijn beperkt gehouden door een programmatorische en organisatorische invulling die aansluit bij de schaal van het gebouw. De gevels zijn gereinigd en hervoegd en voorzien van nieuw buitenschrijnwerk naar historisch model. Binnenin is het gebouw gerestaureerd zodat het voldoet aan de hedendaagse normen, zonder echter aan de authenticiteit van het pakhuis te raken.

Vergelijkbare foto’s
Opmerkingen

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.