Klassiek ontmoet modern, Sparq Tuinen Sparq Tuinen Moderne tuinen
Klassiek ontmoet modern, Sparq Tuinen Sparq Tuinen Moderne tuinen

Klassiek ontmoet modern

In dit project is in samenwerking met de architect Bart de Groof een klassiek pand in Nuenen gerenoveerd. De voortuin werd bewust klassiek ingericht en vormt een fraaie eenheid met de architectuur van het pand. Het pad dat naar de voordeur leidt, werd aangelegd met oude, gebruikte klinkers. De beplanting doet de imposante voorkant eer aan. We zien uit de kluiten gewassen taxusbollen van circa 1m80 hoog – weloverwogen overgedimensioneerd.

Moderne uitbouw

De uitbouw is uitgesproken modern en strak, met krachtige ruimtelijke structuren. Zo ook de tuin: veel verschillende tinten groen, in uiteenlopende hoogtes, en allerlei texturen en bladvormen. De moderne witte aanbouw doorbreekt de klassieke stijl van het huis, en geeft er tegelijk een meerwaarde aan.

Kunst

Kunst vormt de rode draad in de woning, en komt ook in de tuin opvallend aan bod. In de klassieke voortuin pronken karaktervolle paarden- en ossenhoofden op sokkels. In de achtertuin staan Kuifje en Bobby guitig te wezen. Maar hét pronkstuk is ongetwijfeld het megagrote schaakspel met kleurrijke, fantasievolle wezens van Clemens Briels. De bizarre, bijna groteske wezentjes zuigen in de zijtuin alle aandacht naar zich toe. De lichtvoetigheid van die schepsels vormen een enorm contrast met de rest van de tuin.

Vergelijkbare foto’s

Wooninspiratie en meer

4.5

Miljoenen foto's in de homify-app!

DOWNLOAD DE APP GRATIS
Nee, bedankt