De woning aan het Van Stolkpark was naar jaren van verwaarlozing aan een ingrijpende renovatie toe. Alle teruggevonden interieur fragmenten gaven aanleiding om het pand weer een woonfunctie terug te geven. Zo is de oorspronkelijke en suite met de grote schuifdeuren (meer dan 3 meter hoog) weer in ere hersteld. Ook zijn alle beschadigde en verdwenen profileringen en al het lijstwerk rond de deuropeningen gerestaureerd.

Voor het nieuwe gebruik als familiehuis is er een nieuwe koppeling gemaakt tussen eetkamer en keuken door twee dubbele glasdeuren met bovenlichten. Het daglicht kan nu de hele dag door het raam van de keuken de gehele woning inkomen.

De eetkamer wordt afgesloten door een grote glazen binnenpui waardoor een serre ruimte in de woning ontstaat. Dit soort ruimtes zijn kenmerkend voor de periode waarin deze woningen zijn gebouwd. Veel mensen die 'terugkwamen uit de oost’ lieten huizen bouwen die geïnspireerd waren op woningen in Indonesië, waarin serres en veranda’s belangrijke ruimtes waren.

Boven op de zolder is een speciale torenkamer gemaakt door het bestaande plafond open te maken. Er is nu een prachtige ruimte ontstaan.

Vergelijkbare foto’s
Opmerkingen

Offerte aanvragen

Ongeldige E-mail adres
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer