< >
Large rose by Wiebren ANNY& Moderne woonkamers Accessoires & decoratie
< >
Large rose by Wiebren ANNY& Moderne woonkamers Accessoires & decoratie

De broers Kunst zijn één van de laatsten die het Friese kerfsneewerk beheersen. Toen het
laatste atelier bij hun in het dorp dicht ging, hebben ze snel een aantal producten gekocht en zijn ze gaan oefenen op dit kerfsneewerk. Na een paar jaar hadden ze het onder de knie en konden ze gaan produceren. Nu maken ze traditioneel kerfsnee aardewerk, hand beschilderd aardewerk en combinaties daarvan.

Wij zijn bij de broers Kunst wezen kijken en zagen meteen al de schoonheid van het kerfsneewerk! Traditioneel worden de patronen (rozetten en geometrische patronen) gebruikt om het hele oppervlak te vullen. Wij vinden juist deze patronen alleen erg mooi! We hebben er daarom voor gekozen om maar één patroon op een vaas te gebruiken. Een deel van de patronen zijn al erg oud en een deel zijn nieuw door ons ontworpen. De vorm van de vaas is strak en modern, zodat de patronen mooi tot hun recht komen. Omdat we de skills van broers zagen, hebben we ook twee vazen met open snijwerk ontworpen. Met dit open snijwerk hebben we echt de grens opgezocht van wat er mogelijk is en de broers uitgedaagd iets nieuws te proberen.

Het traditionele kerfsneewerk wordt in drie kleuren geglazuurd; blauw, groen en rood. Daardoor wordt het werk erg bont en gaan de patronen een beetje verloren. Wij hebben er voor gekozen om een moderne afgeleide van de gebruikte kleuren te zoeken; mooie blauw-groene tinten!

Prijs: €285
Credits: Ontwerp ANNY&amp;Ambachtsmannen Douwe &amp; Wiebren KunstFotografie Noorderblik
Vergelijkbare foto’s

Wooninspiratie en meer

4.5

Miljoenen foto's in de homify-app!

DOWNLOAD DE APP GRATIS
Nee, bedankt