<
CM dakterras atelier2 architecten Bedrijfsruimten Kantoorgebouwen
<
CM dakterras atelier2 architecten Bedrijfsruimten Kantoorgebouwen

CM is vandaag de dag actief in de hele wereld, maar het kantoor staat nog in de stad waar het allemaal begon: Breda. Atelier2 architecten tekende voor het ontwerp van de uitbreiding van het hoofdkantoor van CM, aan de Konijnenberg in Breda.

Over CM

CM helpt bedrijven om interactief te communiceren met hun doelgroep. Daarvoor ontwikkelde CM in 1999 een eigen SMS-netwerk, dat vandaag de dag verbonden is met vele telecomoperators wereldwijd. Daarnaast helpt CM onder de naam CM payments bedrijven met nieuwe vormen van mobiel betalen, content delivery en mobile marketing.

Netwerk Operating Center

CM heeft een geavanceerd Netwerk Operating Center (NOC), van waaruit het al haar diensten en sms-activiteiten via beeldschermen 24/7 controleert. De beoogde uitbreiding van het kantoorpand moest nieuwe ruimte bieden aan dit NOC, als hart van het bedrijf. Daarnaast geeft de nieuwbouw ruimte aan nieuwe werkplekken voor programmeurs en klantcontactmedewerkers.

Krachtige entree

Het bestaande gebouw is een bedrijfspand uit de jaren ‘80 , met een kantoor en bedrijfshal in één bouwvolume. Kenmerkend voor het gebouw zijn de twee doorgetrokken gevels op de hoek boven de entree. Door dit verticale accent manifesteert het gebouw zich nadrukkelijk aan de Konijnenberg en wordt de entree tot het pand benadrukt. Naar wens van de opdrachtgever om een maximaal kantoorprogramma te realiseren, hebben we de contour van de dragende gevels van het bestaande gebouw in de uitbreiding gevolgd.

Vriendelijk voor medewerkers

Een houten gevelbekleding met grote gevelopeningen aan de zuid-, west- en noordzijde maakt de uitbreiding bijzonder en geeft het nieuwe pand een vriendelijke uitstraling. De grote glaspuien contrasteren met de kleine ramen van het bestaande pand en garanderen een optimaal uitzicht voor medewerkers. Het nieuwe NOC heeft zijn plaats gevonden achter de bestaande wanden van het verticale accent boven de entree. Door verhoging van dit volume behoudt het pand zijn oorspronkelijke karakteristiek en contrasteert het met de horizontale belijning van de houten opbouw. Op het dak van het NOC geeft een dakterras een prachtig uitzicht over de stad.

Vergelijkbare foto’s

Wooninspiratie en meer

4.5

Miljoenen foto's in de homify-app!

DOWNLOAD DE APP GRATIS
Nee, bedankt