De woning werd gebouwd met een stalen skelet en afgewerkt met industriële panelen, beton beneden en zwart gecoate sandwichpanelen boven.  Het idee achter dit ontwerp was om in te spelen op de ongewone locatie.  Het bouwperceel grenst aan 3 verschillende bestemmingen.  Aan de voorzijde ligt een klassieke Vlaamse verkaveling met zijn typische bebouwing. Rechts kijk je uit over open veld terwijl achter en links aansluit op een industriezone met kleine en middelgrote bedrijven.

Om de diversiteit in ons voordeel uit te spelen, werd gekozen om de woonfuncties op de verdieping te voorzien en het nachtgedeelte beneden.  Op die manier kan de bewoner ontsnappen aan het eerder banale uitzicht op een klassieke verkavelingswoning.

Het gelijklvloers werd uitgewerkt als een betonnen sokkel waar de verdieping op rust.  Door het boven volume in zwartgelakte panelen uit te werken en dit langs de meeste zijden te laten overkragen, zweeft de verdieping a.h.w. boven de grond.

De daardoor ontstane grote oppervlakte boven liet ons toe om op 3 plaatsen een insnijding te maken in het volume en daar een terras te integreren.  Hierdoor kan op elk moment van de dag maximaal geprofiteerd worden van het zonlicht en het uitzicht.  Grote raampartijen laten het daglicht tot ver in de woning binnenvallen.

Door het interieur volledig in het wit uit te werken, creeërden we een heldere strakke leefruimte.

Vergelijkbare foto’s
Opmerkingen

Offerte aanvragen

Ongeldige E-mail adres
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer