< >
De trap als meubelstuk MEF Architect Gang, hal & trappenhuisTrappen Hout Zwart staircase,stairs,furniture,bespoke,customised
< >
De trap als meubelstuk MEF Architect Gang, hal & trappenhuisTrappen Hout Zwart staircase,stairs,furniture,bespoke,customised

De cliënten wilden graag een open space creëren met de ruimtes van de gang, de keuken en de grote woonkamer.

Door de dubbele hoogte van de ruimte tussen de woonkamer op de begane grond en het kantoor op de eerste verdieping kreeg de open space een theatraal effect, want van boven kon je van een mooi zicht op de woonkamer en de gang genieten.

Het huis had veel mogelijkheden en voor mij bood het een goede gelegenheid het project in vrijheid te ontwikkelen.

De plattegrond was bijzonder en liet mij mooie oplossingen bedenken, zowel voor de indeling als voor de inrichting van de woning. Het grondplan was het resultaat van de samenvoeging van twee rechthoeken die ten opzichte van elkaar gedraaid waren. Door de rotatie ontvouwden de muren zich als theatrale vleugels wat een dynamisch effect had op de beleving van de ruimtes.

Uitgaande van deze dynamiek werd het project ontwikkeld door gebruik te maken van de verschillende doorkijkjes. Waar looproutes van de ene naar de andere plek leidden, werden tegen de achtergrond aan het eind van de route opvallende elementen geplaatst die een uitnodiging vormden de ruimtes te verkennen.

De woonkamer heeft twee zichtlijnen: de ene gericht op een nieuwe theatrale trap en de andere op de nabije keuken met designlampen als eyecatcher. Het plafond waaraan de lampen hangen, werd met een zwaarte streep afgezet, die een omlijsting vormde van het uitzicht op de keuken vanuit de gang.

Tussen de keuken en de woonkamer werd een grote kolom geplaatst op de as van de rotatie. Het is een imposante cilinder. Daarachter is de overloop die naar de slaapkamers leidt. In de richting van de kolom werd een verlaagd plafond aangebracht. De daarin aangebrachte ledverlichting zorgt voor een mooi zwevend effect waardoor de ruimte los van het plafond lijkt te komen.

De trap die voor de entree was ontworpen, werd in staal en hout uitgevoerd. De trap werd gezien als een meubel, als een soort multifunctioneel, opvallend object met horizontale elementen waarop vazen en beeldjes gezet konden worden. Terzijde van de trap werd een opbergkast gemaakt voor jassen en schoenen.

De renovatie van het huis is uitgevoerd in de zg. industriële stijl. Daarbij creëerden houten elementen een warm contrast met het staal. Tegelijk boden ze de mogelijkheid het meubilair dat de klanten reeds bezaten, te integreren en de inrichting te harmoniseren.

Kleur: Zwart
Materiaal: Hout
Vergelijkbare foto’s
Opmerkingen