In dit tuinontwerp is het duinkarakter leidend. Daar is in deze omgeving bijna geen ontkomen aan. De woning en tuin grenzen aan de duinen van Katwijk. Eén helder en groot architectonisch gebaar definieert de ruimte: het prominente terras van lichtgrijs natuursteen. De positie van het terras heeft geen logische samenhang met de woning. Zo worden huis en tuin één met het grillige duinlandschap. Door de grote raampartijen vanaf de grond gaat de moderne woning naadloos over in de tuin en in het landschap.

Het lange, gedraaide vlak stuurt het zicht op een natuurlijke manier naar het punt waar de zon ondergaat. Ideaal voor de bewoners van dit huis die met hun drukke levens graag ook in de avond van de zon willen genieten. Door het terras, waterelement en de betonscheg aan elkaar te koppelen ontstaat een compositie die geen afbreuk doet aan het karakter van de weelderige vegetatie. De plantengroei en de strak vormgegeven elementen zijn in harmonie en versterken elkaar juist.

Credits: ​Foto: Annie Beugel
Vergelijkbare foto’s
Opmerkingen

Offerte aanvragen

Ongeldige E-mail adres
Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Mijn projectaanvraag wordt doorgestuurd naar de professional. Door op Aanvragen te klikken, bevestig ik dat ik de Algemene voorwaarden heb gelezen.