keuken monumentale villa Bussum, ÈMCÉ interior architecture ÈMCÉ interior architecture Moderne keukens
keuken monumentale villa Bussum, ÈMCÉ interior architecture ÈMCÉ interior architecture Moderne keukens

Voor een monumentale Villa in Bussum is ÈMCÉ gevraagd om een ontwerp voor een nieuwe indeling voor de keuken te maken met uitbouw. Aan de hand van een uitgebreid programma van eisen is in een aantal ontwerpfases het ontwerp tot stand gekomen. 

In het nieuwe ontwerp is de kleine niet functionele binnenplaats, die het voor- en achterhuis van elkaar scheidde bij de keuken getrokken.

Door deze ingreep zijn alle ruimtes nu bij elkaar betrokken. De eetkamer grenst nu aan de keuken, waardoor deze veel meer gebruikt wordt, door de kortere afstand. 

 

Het grote L-vormige keukeneiland is in het verlengde van de en suite woonkamer en eetkamer geplaatst waardoor deze een veel centralere plek in het huis heeft gekregen door dat er nu vanuit alle kamers contact is met elkaar.

 

In de voormalige binnenplaats is een groot daklicht geplaatst waardoor de ruimte overdag een prettige lichte plek is. In de nis die is ontstaan tussen de keuken en de eetkamer is een fijne werkplek gecreëerd, waar de kinderen des huizes hun huiswerk maken. 

 

De keuken zelf is volledig ‘custom designed en -made’.

Het resultaat is dat de keuken als een ‘maatpak’ bij de opdrachtgevers en hun gezin past en geheel naar wens is. Alle gewenste functionaliteiten zijn in de keuken verwerkt om heerlijk te koken, met vrienden te borrelen, maar ook om alles goed op te bergen en op te ruimen. Het korte gedeelte van het L-vormige keukeneiland is een hoge bartafel, waar ’s ochtend gezellig gezamenlijk ontbeten wordt of ’s avond koffie wordt gedronken.

 

Over de keuze van materialen is samen met de opdrachtgevers goed nagedacht, zodat het goed aansluit bij de overige sfeer van de monumentale Villa. Het kookeiland is geheel uitgevoerd in Eiken fineer. Het fineer komt uit een ‘boek’ en is als ‘open boek’ gefineerd. Dit houdt in dat alle patronen van het houtfineer in het meubel doorlopen omdat alle stroken fineer zijn gespiegeld. 

 

De keuken is voorzien van een inductiekookplaat met afzuiging in de plaat. Dit heeft het grote voordeel dat er geen afzuigkap met afvoer naar buiten meer boven de keuken benodigd is. Deze afzuiging vang het vet en vocht uit de afgezogen lucht. Als extra is er een plasmafilter geïnstalleerd die de laatste geurtjes en vuil uit de lucht zuivert. Doordat er geen lucht meer naar buiten wordt geblazen levert dit veel voordeel in energiebesparing omdat er geen warme lucht uit huis verloren gaat.

 

De voormalige keuken was altijd erg koud en niet goed te verwarmen, daarom is gekozen om de nieuwe keuken te voorzien van vloerverwarming. Er is gekozen van een heel dunnen vloerverwarming van minder dan 2 centimeter dik, waardoor er geen hoogte verschil is met de overige ruimtes, waar nog de oude klassieke marmeren vloer en parketvloer ligt.

 

Ben je ook op zoek naar een ontwerp van een droomkeuken of een uitbouw, neem vrijblijvend contact op.


 

Beleving van de ruimte


Bij ÈMCÉ interior architecture gaat een ontwerp verder dan simpelweg het inrichten van een ruimte. ÈMCÉ ontwerpt waardevolle omgevingen waar mensen zich comfortabel, maar zich vooral thuis in voelen. Hierin staat de beleving van een ruimte centraal. 


Functionaliteit van de ruimte


Een ontwerp moet persoonlijk aanvoelen. Daarom ontwerpt ÈMCÉ op maat. De functionaliteit en het gebruik van de ruimte moeten voorop staan. Deze benadering maken elk project uniek. 


Persoonlijkheid van de ruimte


De klant ziet zichzelf of de gewenste reflectie van het gebruik van de ruimte terug in het ontwerp. Er wordt geluisterd naar de wensen van de opdrachtgever om een concept te creëren dat leidt tot een samenhangend geheel. Alle elementen worden meegenomen om tot een goed resultaat met diepgang te komen  



Credits: fotografie: Charlotte Kap
Vergelijkbare foto’s

Wooninspiratie en meer

4.5

Miljoenen foto's in de homify-app!

DOWNLOAD DE APP GRATIS
Nee, bedankt