< >
eten aan het keukenblok ÈMCÉ interior architecture Keukenblokken Hout Hout kookeiland spoeleiland woonkeuken eetkeuken boretti massief eikenhout
< >
eten aan het keukenblok ÈMCÉ interior architecture Keukenblokken Hout Hout kookeiland spoeleiland woonkeuken eetkeuken boretti massief eikenhout

Voor een appartement in de Rivierenbuurt in Amsterdam is ÈMCÉ gevraagd om een interieurontwerp te maken. De wens van de opdrachtgevers was om de 62 vierkante meter tellende appartement zo efficiënt en ruimtelijk mogelijk in te delen. In de nieuwe indeling moest een trap zijn opgenomen die toegang geeft tot het nieuwe dakterras. Veel licht was een van de belangrijkste eisen in het programma van eisen.

Het eindresultaat voldoet volledig aan de wensen van de opdrachtgevers. Het is een heel licht en ruim appartement geworden. Met een grote leefruimte met woonkamer en keuken, een ruime slaapkamer en een mooie studeerkamer.

Over de keuzes van materialen is samen met de opdrachtgevers goed nagedacht, zodat er een mooie balans zou ontstaan tussen moderne en traditionele materialen uit de tijd dat het appartement is gebouwd, circa 1923.

Op de plek waar origineel een schouw heeft gezeten, die er jaren geleden uit is gesloopt, is een oude marmeren schouw geplaatst uit dezelfde tijd en stijl als het appartement.

Verder is er gekozen voor een massief eiken visgraat tapis parket en zijn oude paneeldeuren met messing grepen teruggeplaatst om nog meer karakter toe te voegen.

Alle verlaagde plafonds zijn allemaal vervangen voor nieuwe hoge plafonds met een rondom een ‘Amsterdamse’ plint.

Vanuit de hal van het appartement verschaft een nieuwe plafondhoge stalen pui toegang tot de leefruimte. De stalen pui is in tegenstelling tot de trend niet zwart, maar in fris wit uitgevoerd, wat de lichtheid van de ruimte versterkt.

De grote keuken is voorzien van een groot keukeneiland met een massief eikenhouten blad. Door een verhoging in de vloer kan je met gewone stoelen aanschuiven aan het keukeneiland. Aan een zijde van de keuken is een lang keukenblok met centraal een groot Boretti fornuis met een plancha en 2 inbouwovens geplaatst. De houten keukenkasten zijn in mooi donkergroen gespoten en voorzien van stoere zwarte grepen. De wand, de afzuigschouw en het keukenblok zijn afgewerkt met witte tegels, wat een spannend contrast oplevert met de overige materialen.

Voor de verlichting is gekozen voor ‘halve inbouw’ spots van het Belgische merk 100% Light. Hierbij zijn de trafo en de technische delen boven het plafond weggewerkt en alleen de lichtbron of een klein subtiel wit buisje zichtbaar.



Ben je ook op zoek naar een ontwerp van een efficiënt modern ingericht appartement met klassieke stijlkenmerken, neem vrijblijvend contact op.


 

Beleving van de ruimte

Bij ÈMCÉ interior architecture gaat een ontwerp verder dan simpelweg het inrichten van een ruimte. ÈMCÉ ontwerpt waardevolle omgevingen waar mensen zich comfortabel, maar zich vooral thuis in voelen. Hierin staat de beleving van een ruimte centraal. 

Functionaliteit van de ruimte

Een ontwerp moet persoonlijk aanvoelen. Daarom ontwerpt ÈMCÉ op maat. De functionaliteit en het gebruik van de ruimte moeten voorop staan. Deze benadering maken elk project uniek. 


Persoonlijkheid van de ruimte

De klant ziet zichzelf of de gewenste reflectie van het gebruik van de ruimte terug in het ontwerp. Er wordt geluisterd naar de wensen van de opdrachtgever om een concept te creëren dat leidt tot een samenhangend geheel. Alle elementen worden meegenomen om tot een goed resultaat met diepgang te komen  


Kleur: Groen
Materiaal: Hout
Vergelijkbare foto’s

Wooninspiratie en meer

4.5

Miljoenen foto's in de homify-app!

DOWNLOAD DE APP GRATIS
Nee, bedankt