< >
Hotel The Dylan Remy Meijers Interieurarchitectuur Bedrijfsruimten Hotels
< >
Hotel The Dylan Remy Meijers Interieurarchitectuur Bedrijfsruimten Hotels

In het bijzondere decor van hotel The Dylan in het centrum van Amsterdam komen historie en heden samen. Bij het ontwerpen van zestien nieuwe kamers diende voor Remy Meijers het pand zelf dan ook als inspiratie. Hij heeft de rijke historie en allure ervan vertaald naar hoogwaardige interieurs. Zonder dat hij daarbij historiserend en romantiserend te werk is gegaan. De architectonische ingrepen en grote gebaren waarvoor hij gekozen heeft, sluiten direct aan bij de eisen die de reiziger stelt aan comfort.

Vertrekpunt voor Meijers is rust. Met ingetogen kleuren heeft hij een intieme basis gecreëerd, waarin authenticiteit, hoogwaardige materialen, structuren en texturen tot hun recht komen. Contrasterende tinten en materialen zorgen voor spanning. Het resultaat is een uitgebalanceerd, levendig decor dat prikkelt, maar ook ingetogen is.

De kamers worden door The Dylan aangeduid als Serendipity Collection. Serendipity is het vermogen iets te ontdekken waar men niet naar op zoek was. Het woord verwijst eveneens naar ‘sereen’, een sfeer die in de kamers weerspiegeld is. De Serendipity Collection omvat ook twee signature suites, genoemd naar Jacob van Campen, de zeventiende-eeuwse architect van de entreepoort. De zes meter hoge suites zijn voorzien van ornamentenplafonds en bronzen kroonluchters

Credits: Foto René Gonkel
Vergelijkbare foto’s

Wooninspiratie en meer

4.5

Miljoenen foto's in de homify-app!

DOWNLOAD DE APP GRATIS
Nee, bedankt