< >
Een villatuin voor levensgenieters Studio REDD exclusieve tuinen Moderne zwembaden
< >
Een villatuin voor levensgenieters Studio REDD exclusieve tuinen Moderne zwembaden

Zou Jamie Oliver jaloers zijn op de pizzaoven?

Hoe integreer je nou een pizzaoven in een tuin? Deze vraag was het startpunt voor het ontwerp van de villatuin in Heemstede. Een pizzaoven in de tuin, zegt dat iets? Hebben we hier met Bourgondiërs te maken? Na het eerste gesprek was het snel duidelijk dat het gezin zoveel mogelijk buiten wil leven. Voldoende ruimte voor de kinderen om lekker actief bezig te zijn was essentieel. Op naar de tekentafel!

De aanpak

“Duidelijke informatie en een mooie uitdaging, daar kunnen we wel wat mee.” Omdat Studio REDD conceptmatig werkt ontstond al snel het idee om het “strandgevoel” van de duinen nabij, aan het ontwerp mee te geven. Een idee is echter slechts een ingeving na een eerste gesprek. Voor een totaaloverzicht is meer informatie nodig. De mannen van Studio REDD hebben een sterke focus op de verbinding tussen in –en exterieur en kijken daarnaast ook naar het landschap waar het huis en de tuin is gelegen. Samen met de verkregen informatie vormt dit de basis om het concept en ontwerp verder uit te werken.

De uitvoering

Uit oude ontwerptekeningen bleek dat er een zwemvijver in de tuin had gelegen. Inmiddels was deze bedolven onder het grind en de bak was lek. Het bood echter wel perspectief. Uiteindelijk heeft Studio REDD een geheel nieuwe zwemvijver ontworpen en deze omringd met een vlonderpad. De beplanting grenzend aan het vlonderpad is contrasterend heel weelderig. Denk hierbij aan siergrassen afgewisseld met vaste planten, hetgeen je aan de omliggende duinen doet denken. De perfecte afwerking zorgt voor een strakke en moderne look, de beplanting zorgt voor de speelsheid. Je zou kunnen zeggen dat de tuin nu een weerspiegeling van het gezin is.

En de pizzaoven dan?

Het vlonderpad dient als een loper door de tuin. Het pad leidt dan ook tot een loungeterras, dat grenst aan de pizzaoven en een buitenkeuken. Na een heerlijke buitendouche of verkoelende duik in het natuurlijke zwembad, kan er tot in de late uurtjes worden gegeten. De twee geluidsboxen, die tussen de siergrassen zijn verborgen, zijn op afstand te bedienen en dragen extra bij aan de ambiance. De verzonken trampoline zorgt ervoor dat de kinderen 's avonds afgepeigerd het bed in kruipen. Kortom; een tuin voor echte levensgenieters.

Winnaar zwemvijver van het jaar 2016.

Vergelijkbare foto’s

Wooninspiratie en meer

4.5

Miljoenen foto's in de homify-app!

DOWNLOAD DE APP GRATIS
Nee, bedankt