< >
Wellnesstuin verbonden met het omliggende landschap Studio REDD exclusieve tuinen Moderne zwembaden
< >
Wellnesstuin verbonden met het omliggende landschap Studio REDD exclusieve tuinen Moderne zwembaden

Synergie in de Groningse weilanden

Een stoere villa, midden in de Groningse weilanden. Een uitgelezen mogelijkheid om de tuin te verbinden met het omliggende landschap. De bewoners van het huis in Haren, wilden een moderne landelijke wellnesstuin, waarbij de synergie tussen het landschap en het in -en exterieur duidelijk naar voren komt.

Samenwerking voor het beste resultaat

Studio REDD is vanaf de start betrokken bij het project. Voor het ontwerp en de uitvoering van het project zijn diverse specialismen bij elkaar gebracht. Zo werkte Studio REDD nauw samen met de bekende interieurontwerper Eric Kuster om binnen en buiten optimaal met elkaar te verbinden.

Technische innovaties

Tijdig betrokken worden bij een project heeft zo zijn voordelen. Studio REDD heeft bijvoorbeeld alle kabels en leidingen van de systemen in- en om het huis in de grond weten te verbergen. Zo is de tuin bijvoorbeeld voorzien van een high end geluidsysteem en prachtige belichting welke subtiel is weggewerkt. Daar blijft het technisch vernuft echter niet bij. Het roldek van het zwembad bevat zonnecellen die zorgen voor de verwarming van het zwembadwater. Het zwembadwater kent niet alleen een recreatieve functie, maar dient tevens als buffer voor het sprinklersysteem van het huis. Gezien de rieten kap van de villa een noodzakelijkheid.

Open en toch besloten

De huiseigenaren hadden een grote wens om het omliggende landschap te verbinden aan de wellnesstuin. Daarbij was het van belang dat het uitzicht op de weilanden bleef gewaarborgd, maar het privacygevoel niet werd ondermijnd. Om dit te realiseren werden begroeiing, muren en niveauverschil zo gepositioneerd, dat de ruimte rondom het zwembad en poolhouse zijn afgeschermd. De tegelvloer is zowel binnen als buiten aangelegd, waardoor ze met elkaar in verbinding staan en de tuin extra ruimtelijk oogt. Kortom, een project waar Studio REDD erg trots op is, maar bovenal een tuin waar de eigenaar veel plezier aan beleeft.

Vergelijkbare foto’s

Wooninspiratie en meer

4.5

Miljoenen foto's in de homify-app!

DOWNLOAD DE APP GRATIS
Nee, bedankt