Transformatie van kantoor naar woonhuis van kraal architecten modern | homify
< >
Transformatie van kantoor naar woonhuis van Kraal architecten Modern
< >
Transformatie van kantoor naar woonhuis van Kraal architecten Modern
< >
Transformatie van kantoor naar woonhuis van Kraal architecten Modern

Dit voormalige kantoor in Zeist is getransformeerd tot een ruime woning. Door de prettige indeling, hoge plafonds en het licht dat van alle kanten naar binnen valt, is het een heerlijke plek om te wonen. 

Functionele indeling

De begane grond bestond uit allemaal kleine hokjes en heeft een nieuwe, functionele indeling gekregen. Aan de achterzijde ligt de ruime keuken met keukeneiland en bar. De eetkamer heeft een uitbouw met daklicht en openslaande deuren naar de tuin. Op de eerste verdieping zijn de kantoorruimtes getransformeerd tot ruime slaapkamers. De ouderslaapkamer is een luxe en lichte ruimte, met badkamer en openslaande deuren naar het dakterras. Op de tweede verdieping is de pantry weggehaald om ruimte te maken voor extra (slaap)kamers.

Authentieke details

Onder het systeemplafond kwamen plafonds met authentieke ornamenten tevoorschijn. Deze zijn weer in ere hersteld. Op de buitenmuur zit een tableau met Art Nouveau tegels. Omdat daarin enkele tegels stuk waren, is voor het tableau een nieuw ontwerp gemaakt, dat is gebaseerd op de originele tegels boven de andere ramen. In de keuken bleek de bakstenen muur in zeer goede staat te zijn. De oude stenen komen nu mooi tot hun recht naast de verder strak gestuukte, witte muren en enorme stalen deuren richting de hal.

Warm en licht interieur

De basis van het interieur is licht en warm. De lichte wanden en gordijnen en de verschillende zachte, warme materialen, zoals het hout op de vloeren en de trap, worden afgewisseld met harde materialen, zoals de bakstenen wand en het zwarte staal van de deuren. Hierdoor ontstaat een spannend contrast. Binnen het neutrale kleurenpalet vallen de kunst en stoelen extra op. Doordat dezelfde materialen en kleuren op meerdere plekken terugkomen, ontstaat continuïteit en uniformiteit in het huis.


Vergelijkbare foto’s
Opmerkingen