Lerarenkamer basisschool moderne scholen van studio lime modern | homify
Lerarenkamer basisschool Moderne scholen van Studio Lime Modern
Lerarenkamer basisschool Moderne scholen van Studio Lime Modern
Lerarenkamer basisschool Moderne scholen van Studio Lime Modern

Interieurplan Voor aanvang van dit project heb ik het lerarenteam om input gevraagd en hier kwamen de volgende wensen uit naar voren; een sfeervolle ruimte, trendy, gezellig, kleurrijk, intiem, rustig, betere akoestiek, sfeerverlichting, minder inkijk van buiten. Dit heb ik weten te vertalen naar een interieurplan en een sfeerbeeld dat zeer enthousiast is ontvangen door leerkrachten en directie, waardoor ik vervolgens zorg heb mogen dragen voor de gehele uitvoering.

Flexibele inrichting Om wat meer beschut te zitten is de ruimte afgescheiden met 3 op maat gemaakte open vakkenkasten waarin plantenbakken zijn verwerkt. Een van de wensen was ook om loungebanken te hebben voor een ontspannen zit tijdens de pauzes. Deze banken zijn haaks op de kasten geplaatst waardoor een afgeschermd hoekje ontstaat. Een grote leestafel met een lectuurvak in het midden is de centrale plek waar gezamenlijk gegeten kan worden. Om even 1 op 1 met iemand te zitten zijn er 6 hoge tafels met barkrukken. Deze vormen, naast elkaar gezet, ook weer een grote tafel voor 12 personen voor bvb een vergadering.

Kleurenplan Omdat er in de ruimte een oranje keuken aanwezig is en een oranje bar, moest deze kleur wel het uitgangspunt worden. Maar ik wilde niet teveel ‘blije-kinder-kleuren’ gebruiken omdat het juist een plek moest worden van ontspanning voor de leraren, even weg van het kindergedruis. Ik heb veel hout toegepast, in dezelfde kleur als het hout van de enorme trap die van beneden naar de lerarenkamer toe leidt.

Functionele visuals Om de inkijk tegen te gaan zijn er visuals op de ramen gekomen in de vorm van silhouetten van spelende kinderen. De draadjes gordijnen zorgen ervoor dat je nu nog wel lekker naar buiten kunt kijken maar naar binnen kijken is een stuk moeilijker geworden. Op de keukenwand heb ik een print uitgekozen met berkenbomen waar de warme oranjetint in terugkomt zonder schreeuwerig te zijn. Deze loopt prachtig over in het glas van de keuken en de buitendeur, wat vooral in de avond een geweldig effect geeft. Ook de grote zwarte lampen hebben dezelfde berkenprint gekregen aan de binnenkant. Op de ramen naar de klassen toe zit ook een bomenprint maar dan in silhouet-vorm.

Kleur: Oranje
Vergelijkbare foto’s
Opmerkingen