< >
Studenttorens Laakhaven, Liag Architecten en Bouwadviseurs: modern door Liag Architecten en Bouwadviseurs, Modern
< >
Studenttorens Laakhaven, Liag Architecten en Bouwadviseurs: modern door Liag Architecten en Bouwadviseurs, Modern

Aan de westkant van station Hollands Spoor in Den Haag zijn twee 70 meter hoge woontorens voor studenten geplaatst. In samenwerking met Architectenbureau K2 heeft LIAG deze torens gerealiseerd. 

Toren 1 bevat 270 zelfstandige studenten-kamers, terwijl toren 2 plaats biedt voor 332 kamers met gedeelde voorzieningen per vier studenten. De kamers kunnen op een later moment eenvoudig worden verbouwd tot 156 koopappartementen voor starters.

Er is van de nood met de hoge geluidbelasting van de locatie een deugd gemaakt door de noodzakelijke maatregelen in te zetten als bijzondere elementen. Dit zijn bijvoorbeeld de dubbele corridor in toren 1, loggia’s in toren 2 en roosterelementen in de gevels.

Doordat er in beide gebouwen verschillende (visuele) geluidsmaatregelen zijn getroffen  en er rekening is gehouden met de achterliggende woningtypen, zijn de sterk gelijkende torens niet identiek. Door de gevels verticaal te geleden en de horizontale lijnen in de gevel te laten verspringen ontstaat een herkenbaar gevelbeeld waarbij de stapeling van individuele woningen ondergeschikt is aan nadruk op de torens als geheel.

Het terrein om de torens vormt de overgang van het spoortalud naar de Waldorpstraat. De torens zijn vanaf beide niveaus toegankelijk: vanaf het parkeerterrein en vanaf de Waldorpstraat. De gevelstrepen worden doorgetrokken in de bestrating, zitelementen en beplanting.

De torens maken deel uit van de ontwikkeling Laakhaven Centraal, die verder ook voorziet in onder meer een ROC en enkele Megastores.

Credits: ©Ben Aarts
Vergelijkbare foto’s

Wooninspiratie en meer

4.5

Miljoenen foto's in de homify-app!

DOWNLOAD DE APP GRATIS
Nee, bedankt