Veiligheidsbureau laak: modern door liag architecten en bouwadviseurs, modern | homify
< >
Veiligheidsbureau Laak: modern  door Liag Architecten en Bouwadviseurs, Modern
< >
Veiligheidsbureau Laak: modern  door Liag Architecten en Bouwadviseurs, Modern
< >
Veiligheidsbureau Laak: modern  door Liag Architecten en Bouwadviseurs, Modern

Het gebouw biedt onderdak aan 8 brandweerwagens en 18 ambulances. In het multifunctionele gebouw wordt de uitrukfunctie voor dit deel van Den Haag (Laakhaven) ondergebracht. Naast deze functie wordt er tevens voorzien in een aantal stafdiensten en kantoorfuncties van het Haagse korps. Op het dak is ruimte om te sporten met een volledig basketbalveld in een sportkooi.

Het gebouw maakt onderdeel uit van de herontwikkeling van het Laakhaven gebied. Het is een van de eerste gebouwen in het deelgebied Petroleumhaven, binnen een uitdagende stedenbouwkundige setting. Het gebouw raakt aan de ene kant het spoor terwijl het aan de andere zijde aangrenst aan het Hildebrandpark. 

De massa-opbouw en de gevelbehandeling zorgen ervoor dat het gebouw in het nieuw te ontwikkelen stedelijk woon- en werkmilieu in de omgeving Laakhaven l een heldere en herkenbare identiteit heeft die aansluit op de andere ontwikkelingen in de spoorzone. Het vormt hierdoor een baken in de omgeving.

In de ontwerpfase is gewerkt aan de gevraagde functionaliteit en duurzaamheid. Zowel de hoofddraagconstructie als de gevel zijn in staal uitgevoerd. De gekleurde gevelvlakken lopen van brandweerrood naar ambulancegeel en zijn voorzien van een zilverglimmende band. De patrijspoorten in het slaap- en woongedeelte geven uitzicht op het werkterrein van de brandweer.

Credits: ©Ben Vulkers
Vergelijkbare foto’s
Opmerkingen