<
Campus Den Haag Universiteit Leiden, Liag Architecten en Bouwadviseurs Liag Architecten en Bouwadviseurs
<
Campus Den Haag Universiteit Leiden, Liag Architecten en Bouwadviseurs Liag Architecten en Bouwadviseurs

Samen met Universiteit Leiden heeft LIAG een plan ontwikkeld voor de nieuwe vestiging in de binnenstad van Den Haag op een complexe en krappe bouwlocatie. Drie panden zijn samengetrokken tot één gebouw. Van de oorspronkelijke panden zijn er twee geheel gesloopt, van het derde pand is de historische gevel behouden en gerestaureerd.

Het nieuwe gebouw is de nieuwe centrale

locatie van Campus Den Haag, Universiteit Leiden. Het gebouw bestaat uit drie bouwdelen. Het linker bouwdeel aan de Casuariestraat achter de oude gevel, dat voornamelijk door de grote verdiepingshoogten ruimtes kent voor onderwijs en onderzoek. Het middelste bouwdeel heeft een verbindende functie en gemeenschappelijke ruimtes. En het derde bouwdeel sluit aan op de nieuwbouw van het Nationale Toneel met voornamelijk kantoorruimtes.

Via brede trappen bereiken de studenten het Campusgebouw. Ze komen binnen in een ruime foyer annex café. Naast een grote aula bevat het complex kleinere collegezalen, een dependance van de Universiteitsbibliotheek, studieplekken, kantoren en een ‘Living Lab’.

Elementen uit een voormalige bibliotheek, dat in het historische deel van het pand zat, zijn hergebruikt. Dit zorgt voor een authentieke sfeer in het moderne ontwerp. Smeedijzeren balustrades en roostervloeren hebben een nieuwe plaats gekregen waar het oude en het nieuwe deel bij elkaar komen.

Het is een open en vrij toegankelijk gebouw geworden en een verrijking voor de buurt. En door de internationale instelling van de Campus en de avondopenstelling zal het een extra stimulans zijn voor het opwaarderen van deze buurt in de binnenstad van Den Haag.

Credits: ©Ben Aarts
Vergelijkbare foto’s

Wooninspiratie en meer

4.5

Miljoenen foto's in de homify-app!

DOWNLOAD DE APP GRATIS
Nee, bedankt