Mfa noord van liag architecten en bouwadviseurs | homify
< >
MFA Noord van Liag Architecten en Bouwadviseurs
< >
MFA Noord van Liag Architecten en Bouwadviseurs
< >
MFA Noord van Liag Architecten en Bouwadviseurs

LIAG architecten en bouwadviseurs heeft het ontwerp van MFA Noord gemaakt in samenwerking met Mertens Bouwbedrijf. In dit ontwerp komt een duidelijke visie over de vormgeving, het kleurgebruik en de toegankelijkheid naar voren.

Vormgeving

Het gebouw bestaat uit vijf vleugels rond een dorpsplein als centraal ontmoetingspunt. Het pand heeft hierdoor een abstracte mensvorm met de vleugels als ledematen en hoofd en het dorpsplein als gemeenschappelijk hart. In het dorpsplein ligt een grote trap die ook dienst doet als tribune voor theater en evenementen voor de buurt en gebruikers.

Kleurgebruik

Het ontwerp van de MFA heeft naast de uitgesproken vormgeving ook een bijzonder kleurenschema. Dit kleurgebruik geeft het gebouw een duidelijke plek in de wijk. 

De aangebrachte huiskleuren in de gevel worden doorgezet in het interieur zoals bijvoorbeeld in de kozijnen, vloeren en (keuken)kastjes. Hierdoor vindt elke gebruiker zijn eigen identiteit terug. Ook voor de bezoeker is het op deze manier eenvoudig zijn weg te vinden.

Toegankelijkheid

Het gebouw is gericht op ontmoeting en participatie. Het dorpsplein in het midden van het gebouw dient als multifunctionele ontmoetingsruimte voor iedereen. Hierdoor wordt het gebouw een aantrekkelijke plek om te zijn. Dit verhoogt de participatie van omwonenden en het gebruik van het wijkcentrum. De heuvel die de aula op de eerste verdieping van de MFA verbindt met het buitenterrein kan gebruikt worden als speel- en onderwijsplek of tribune. Op deze manier wordt de MFA zeer benaderbaar en uitnodigend.

Credits: ©Ben Vulkers Fotografie
Vergelijkbare foto’s
Opmerkingen