>
Lyceum Schravenlant, Liag Architecten en Bouwadviseurs: modern door Liag Architecten en Bouwadviseurs, Modern
>
Lyceum Schravenlant, Liag Architecten en Bouwadviseurs: modern door Liag Architecten en Bouwadviseurs, Modern

LIAG heeft in samenwerking met leerlingen, het schoolbestuur en de gemeente het nieuwe Lyceum Schravenlant ontworpen, geheel volgens Cradle to Cradle (C2C)principes. Lyceum Schravenlant is een havo-vwoschool en dient o.a. een ontmoetingsplaats te zijn voor leerlingen met verschillende achtergronden. Een ‘thuisbasis’ waar ze leren samenwerken in een plezierige en veilige omgeving. De school heeft met haar nieuwe huisvesting de ambitie om optimaal te functioneren in de maatschappelijke context. 

Het is een voorbeeldproject voor het toepassen van duurzame innovaties voor woonwijken, bedrijfsterreinen en openbare ruimten. Het wordt de ‘Proeftuin’, voor de technische toepassing van duurzame innovaties, als platform voor de educatieve en culturele beleving in Schiedam. Een enorme groene kans voor de nieuwe generaties van Schiedam. 

Een gezond, toekomstbestendig, multi-functioneel en flexibel c.q. aanpasbaar gebouw te realiseren met een moderne en robuuste uitstraling. De school dient ook sociaal, veilig en goed bereikbaar te zijn voor allerlei doelgroepen en vervoers-middelen. Lyceum Schravenlant wil een kleinschalige warme omgeving realiseren binnen een uniforme aanpasbare structuur waarbij sfeer en uitstraling vooral bepaald worden door de inrichting. 

Zowel de school als de gemeente hebben zeer hoge ambities met betrekking tot duurzaamheid, waarbij het Cradle to Cradle-principe als inspiratie dient. Op allerlei manieren wordt gekeken hoe de school in zijn geheel zo duurzaam mogelijk kan zijn. Het ‘levensduurdenken’ is hierbij uitgangspunt waarbij de focus ligt op de totale bouw en gebruiksperiode, om duurzame oplossingen haalbaar te maken.

Credits: ©Moni van Bruggen
Vergelijkbare foto’s

Wooninspiratie en meer

4.5

Miljoenen foto's in de homify-app!

DOWNLOAD DE APP GRATIS
Nee, bedankt