Boerderijtuin bijdorp: tuin door groenpartners | homify
Vind je dit project leuk?
Neem contact op voor meer info.
OK
Vind je dit project leuk?
Neem contact op voor meer info.
OK

De oude boerderij Bijdorp in Kockengen is verbouwd en omgevormd tot woonboerderij. De agrarische functie van boederderij en de landerijen is verdwenen.

De opdrachtgevers kwamen in eerste instantie in contact met Groenpartners voor hun expertise op het gebied van oude fruitbomen. De oude fruitbomen op het erf werden gerevitaliseert met behulp van de methode volgens de beredeneerde snoei. Groenpartners maakte een inrichtingsvoorstel voor de hele boerderijtuin, waarbij gelet werd op de aansluiting van het erf op de architectuur van de boerderij en de karakteristieke stijlkenmerken. Juiste verhoudingen, oorspronkelijke materiaalkeuze en functionaliteit van de tuin kregen zo weer betekenis. In essentie heeft de inrichting van een boerenerf drie functies, die gerelateerd zijn aan de plek. De sierfunctie ligt aan de voorzijde, de nutsfunctie met moestuin en composthoop ligt achter op het erf en de zijtuin is een combinatie van de twee functies, maar is ook de locatie voor opslag van haardhout en het klompenhok. De indeling is weer hersteld en de boerderij heeft een sympathieke en vriendelijke tuin gekregen die ingetogen is. Het inrijhek van boerderij Bijdorp is ook door Groenpartners onder handen genomen en gerestaureerd. Er is in deze tuin een natuurlijk zwemwater gerealiseerd, door gebruik te maken van het aanwezige water. Dit water is uitgebaggerd, de oevers zijn voorzien van natuurrijke beplanting en er is een vlonder met zwemtrap gemaakt.

Oppervlakte: 1800 m²
Credits: Melle Wierper
Vergelijkbare foto’s
Opmerkingen

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.