Botenhuis: houten huis door mef architect, landelijk hout hout | homify
< >
Botenhuis:  Houten huis door MEF Architect, Landelijk Hout Hout
< >
Botenhuis:  Houten huis door MEF Architect, Landelijk Hout Hout
< >
Botenhuis:  Houten huis door MEF Architect, Landelijk Hout Hout
Vind je dit project leuk?
Neem contact op voor meer info.
OK
Vind je dit project leuk?
Neem contact op voor meer info.
OK

Rond de Vinkeveense plassen staan villa’s, bijna alle met hun tuin of terras aan het water. Meestal ligt er wel een boot aan een steiger. Hij ligt daar te schommelen door de beweging van het water. Bijna iedereen die aan de plas woont, heeft wel een boot. Die kan groot zijn, of klein, dat maakt niet uit, want met een boot heeft het pas echt zin aan het water te wonen.

Op een deel van het terrein voor hun villa wilden onze opdrachtgevers voor hun sloep een botenhuis laten neerzetten dat onderdeel van de tuin zou moeten zijn. De oude bomen en de bestaande beplanting moesten bij de realisatie van het botenhuis gespaard blijven. Omdat onze cliënten sportief zijn, wilden ze ook een fitnessruimte.

Het botenhuis werd opgetrokken langs een erfscheiding op de plaats waar al een steiger lag met de ingang naar het water. Deze oude steiger werd vervangen door een nieuwe die  aansloot op het pad tussen het botenhuis en de tuin.

De fitnessruimte ligt naast het botenhuis, maar samen vormen fitnessruimte en botenhuis één constructie. Het pad naar de fitnessruimte en het botenhuis is overkapt. Vanuit deze loggia is er toegang tot de fitnessruimte en het botenhuis.

De loggia loopt verder naar een portico die wij van een loungehoek hebben voorzien. Vandaar heeft men prachtig zicht op de tuin. In het middagzonnetje is het een plek waar het goed toeven is en ‘s avonds kan men er van de zonsondergang genieten.

Het botenhuis moest een landelijk karakter hebben. Door de toepassing van zwart rabat en door de donkergrijze buitendeuren en kozijnen kreeg het gebouw ook een stoer karakter. Het contrast tussen de donkere achtergrond en de lichtere tint van het hout van de vlonder, de boeidelen en de palen van de loggia zorgde voor een mooie dieptewerking. Zo kreeg het bouwwerk aan de buitenzijde een sterke uitstraling, maar die sloot goed aan bij het huis van de opdrachtgevers.

Voor binnen het gebouw werd gekozen voor een industriële stijl. De stalen structuur en de houten constructie bleven beide zichtbaar, zijn nauwkeurig afgewerkt en zijn daardoor een lust voor het oog geworden.

De bomen en de bestaande beplanting bleven gespaard en vormen nu het decor voor het botenhuis. “Het is of het daar altijd al gestaan heeft, zo mooi past het op die plek… ” merkte onze opdrachtgever op.

Een groter compliment kun je als architect nauwelijks krijgen.

Kleur: Zwart
Materiaal: Hout
Vergelijkbare foto’s
Opmerkingen

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.