Eethoek mediterrane eetkamers van lab-r | architectenbureau mediterraan | homify
< >
Eethoek Mediterrane eetkamers van lab-R | architectenbureau Mediterraan
< >
Eethoek Mediterrane eetkamers van lab-R | architectenbureau Mediterraan
< >
Eethoek Mediterrane eetkamers van lab-R | architectenbureau Mediterraan

ONDERWERP
De renovatie van het appartement aan de Kralingse Plas in Rotterdam is onderdeel van een jaren ’80 flat. Sinds de bouw van het appartement is het interieur niet meer onderhouden. Een grondige renovatie was inmiddels noodzakelijk. 

CONCEPT
De oorspronkelijke plattegrond was op veel punten niet efficiënt. De indeling en de ruimtelijke beleving is daarom geoptimaliseerd. Uitgangspunt voor het ontwerp was een combinatie van een mediterrane en aziatische sfeer.

UITWERKING
De entreehal is versmald en deze ruimte is toegevoegd aan de grote slaapkamer. De aangrenzende badkamer is volledige gerenoveerd en voorzien van eigentijds beton ciré. De kleine badkamer is gerenoveerd en bij de kleinere slaapkamer betrokken zodat het meer als een hotelkamer functioneert. Overbodige wanden en een bergruimte zijn verwijderd. De veel te ruime bijkeuken is verbouwd tot een compacte bijkeuken voorzien van alle gemakken. Hierdoor is de woonkamer ruimer geworden. Middels een kastwand met schuifwanden in Japanse stijl is er een kamer en suite gemaakt. De achterkamer die zo is ontstaan kan als afzonderlijke werkruimte gebruikt worden. De keuken is volledig gerenoveerd. De radiatoren zijn in het hele appartement vervangen door vloerverwarming. De elektrische installaties zijn vernieuwd en er is een nieuw lichtplan gemaakt.

Kleur: Wit
Vergelijkbare foto’s
Opmerkingen