Koetshuis: trap door richèl lubbers architecten | homify
Koetshuis:  Trap door Richèl Lubbers Architecten
Koetshuis:  Trap door Richèl Lubbers Architecten
Koetshuis:  Trap door Richèl Lubbers Architecten
Vind je dit project leuk?
Neem contact op voor meer info.
OK
Vind je dit project leuk?
Neem contact op voor meer info.
OK

Een rijksmonumentaal koetshuis annex paardenstal uit 1760 is herbestemd tot royaal woonhuis. De paardenstal, nog compleet met hooiruiven, natuurstenen drinkbakken en gietijzeren paardenkoppen, is in gebruik genomen als woonkamer. De oorspronkelijke tuigkamer is nu entreehal en de koetsenstalling is veranderd in een riante leefkeuken.

Enkele hoge staldeuren kwamen bij het sloopwerk opnieuw tevoorschijn. Hierdoor ontstond een verrassende verbinding tussen woonkamer en keuken. In deze hoge binnenmaat werd een nieuwe trap als moderne toevoeging geplaatst. De trap heeft een centrale positie in het koetshuis en verdiende daarom speciale aandacht: de buitenkant is gemaakt van spiegelglad stucwerk en de binnenkant is geheel gemaakt van massief en kwartiers gezaagd eiken. Door de centrale plaatsing is het de spil van het huis geworden, en valt daglicht vanuit het dak tot in de nieuwe woonkeuken.

Vergelijkbare foto’s
Opmerkingen

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.