< >
Herbestemming monument:  Woonkamer door Richèl Lubbers Architecten
< >
Herbestemming monument:  Woonkamer door Richèl Lubbers Architecten
< >
Herbestemming monument:  Woonkamer door Richèl Lubbers Architecten
Vind je dit project leuk?
Neem contact op voor meer info.
OK
Vind je dit project leuk?
Neem contact op voor meer info.
OK

De opdrachtgevers benaderden ons voor een herbestemming van een monument. Zij wilden een woning maken in een voormalige bakkerij. Het was duidelijk dat hiervoor een grondige verbouwing nodig was.

Ons ontwerp was er op gericht om maximale beleving uit dit pand te halen. Daarvoor zochten we naar verbinding tussen de verschillende ruimtes. Ook de tuin beschouwen we als leefruimte, alsof het bij het interieur hoort. Daarnaast moest dit pand van allerlei gemakken worden voorzien: vloerverwarming, een directe entree naar de kelder, een directe entree naar de zolder, een afzondelijke studio met eigen opgang. In de sfeervolle voor- en achterkamer worden de historische ornamenten gerepareerd en daardoor benadrukt. De kleurstelling in de woonkamer / eetkamer is gedurfd, en werkt geweldig in contrast met de historische bakkerij. Die veranderde namelijk in een lichte moderne ruimte. De vele doorkijken in de woning zorgen ervoor dat je in elke ruimte contact blijft houden met de omgeving. De herbestemming van monument naar woning is afgerond met een aantal nieuwe kozijnen die de verbinding met de tuin verbeteren.

Vergelijkbare foto’s
Opmerkingen

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.