Winkels en appartementen, valkenburg a/d geul: eengezinswoning door verheij architecten bna | homify
< >
Winkels en appartementen, Valkenburg a/d Geul:  Eengezinswoning door Verheij Architecten BNA
< >
Winkels en appartementen, Valkenburg a/d Geul:  Eengezinswoning door Verheij Architecten BNA
< >
Winkels en appartementen, Valkenburg a/d Geul:  Eengezinswoning door Verheij Architecten BNA
Vind je dit project leuk?
Neem contact op voor meer info.
OK
Vind je dit project leuk?
Neem contact op voor meer info.
OK

Aan de rand van het centrum in Valkenburg a/d Geul is als invulling in een bestaande straatwand een klein appartementencomplex met een commerciële ruimte en 6 appartementen gerealiseerd.

Op de plaats van deze invulling was voorheen een grote opening die slechts dienst deed als in- en uitrit van een groot parkeerterrein. Deze opening vormde een hinderlijke onderbreking in de straatwand. In de nieuwbouw, die de bestaande straatwand herstelt, zijn 6 appartementen op de verdiepingen gerealiseerd. Op de begane grond bevindt zich naast een nieuwe in- en uitrit voor het achterliggende parkeerterrein, de entreehal voor de appartementen en een commerciële ruimte.

De rechterbelending is gelijktijdig verbouwd. Hier zijn naast een commerciële ruimte op de begane grond, op de verdiepingen 4 appartementen in een voor- en achterhuis rondom een nieuwe patio gerealiseerd. De nieuwe invulling is terughoudend vormgegeven in een architectuur die aansluit bij de bestaande bebouwing. De verticale raamopeningen refereren aan de maat van de raamopeningen in de omgeving. Het gebouw heeft hardsteen plint met daarboven wit gekeimd metselwerk. De kap is uitvoerd als een met gepatineerd zink bekleedde mansardekap. De 2 appartementen die hierin zijn onderbracht ontvangen daglicht middels grote ook in zink uitvoerde dakkapellen. De dakterrassen en balkons van de appartementen liggen i.v.m. de bezonning allen aan de achterzijde. De balustrades zijn uitgevoerd met vertikale houten latten, waardoor een semi-transparant scherm is gecreëerd dat voldoende privacy biedt.

Ontwerp: H.F.M.J. Verheij en H. Luijten

Credits: fotografie: Verheij Architecten
Vergelijkbare foto’s
Opmerkingen

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.