>
Verbouwing en restauratie Klooster Zusters onder de Bogen, Maastricht Verheij Architect Bedrijfsruimten Gezondheidscentra
>
Verbouwing en restauratie Klooster Zusters onder de Bogen, Maastricht Verheij Architect Bedrijfsruimten Gezondheidscentra

Als onderdeel van een grootschalige fasegewijze herstructurering van een groot kloostercomplex in het centrum van Maastricht is een bouwdeel bestaande uit een monumentaal en een niet-monumentaal deel gerestaureerd, c.q. gerenoveerd.

Het bouwdeel gelegen aan de westzijde van het kloostercomplex vormt de schakel tussen andere, recent verbouwde en nieuw gebouwde bouwdelen, die als kloosterbejaardenoord functioneren. In het betreffende bouwdeel waren en zijn nieuwe voor het kloosterbejaardenoord ondersteunende functies ondergebracht. Naast directiekantoren, spreekkamers, administratiekantoren huisvest dit bouwdeel o.a. een representatieve vergaderzaal, gastenontvangstkamers, een kapel, een dokterskamer, een fysiotherapieruimte, een strijkkamer, vier ziekenkamers en een aantal logeerkamers.

De representatieve ruimtes zijn in het volledig gerestaureerde monumentale deel ondergebracht. In dit gedeelte zijn naast het inbrengen van brandwerende voorzieningen de in het verleden gedeeltelijk verloren gegane monumentale plafonds teruggebracht, danwel hersteld. De houten buitengevelkozijnen met enkel beglazing zijn vervangen, De nieuwe houten kozijnen zijn voorzien van dubbele isolerende beglazing waarbij de detaillering van de nieuwe kozijnen zoveel mogelijk gebaseerd is op de oorspronkelijke profilering. Het metselwerk van de gevel is hersteld en in een lichtgele mergelkleur geschilderd. Het vanaf de openbare weg zichtbare deel van de gevel is middels bodemspots aangestraald. In het niet-monumentale deel zijn de bestaande kozijnen vervangen door speciale aluminium kozijnen, waarbij veel aandacht is besteed aan detaillering.

Opdrachtgever: Liefdezusters H. Carolus Borromeus

Ontwerp: H. Luijten en H.F.M.J. Verheij

Aannemer: Gebr. Theunissen Bouw

Constructeur: Arcadis

Adviseur E- en W-installaties: Arcadis

Ontwerp & Realisatie: 1997 – 1999

Credits: Arjen Schmitz
Vergelijkbare foto’s

Wooninspiratie en meer

4.5

Miljoenen foto's in de homify-app!

DOWNLOAD DE APP GRATIS
Nee, bedankt