< >
Villa's Bilthoven, Cita architecten Cita architecten Moderne huizen
< >
Villa's Bilthoven, Cita architecten Cita architecten Moderne huizen

Villa's in Bilthoven
Met de individuele bewoners op maat ontworpen, afgestemd op de locatie

programma: zeven vrijstaande villas in Bilthoven

situatie De prachtige bospercelen met de uit de tweede wereldoorlog overgebleven bunkers vormde de belangrijkste inspiratiebron voor het ontwerp. De aanwezige begroeiing is op zn waarde beoordeeld door de boomspecialisten van Copijn. Vervolgens zijn de verschillende villas zorgvuldig tussen de monumentale bomen en de bunkers gepositioneerd.

de woningen De villas bestaan in de basis elk uit twee hoofdvolumes; een zwaarder gemetseld deel en een lichter, in plaatmateriaal uitgevoerd deel, beiden gedekt door een schuine kap die door zn grote dakoverstekken los lijkt te komen. De twee volumes worden gescheiden door een transparante zone die in het hele huis doorloopt. Waar grote puien een wijds uitzicht geven wordt dit uitzicht juist ingekaderd bij de kozijnen die buiten het metselwerk steken. Doordat de kozijnen vaak op hoeken geplaatst zijn ontstaan verrassende diagonale zichtlijnen.

koperswensen De kopers konden het huis helemaal op maat laten maken. Dubbele garage, slapen beneden, kantoor aan huis, alle individuele bewonerswensen zijn per villa ontworpen en gebouwd.

fotografie: Paul Gerlings

Vergelijkbare foto’s

Wooninspiratie en meer

4.5

Miljoenen foto's in de homify-app!

DOWNLOAD DE APP GRATIS
Nee, bedankt