< >
Exploded View, VANTOT VANTOT Industriële woonkamers Verlichting
< >
Exploded View, VANTOT VANTOT Industriële woonkamers Verlichting

‘Exploded view’ is een experiment

waarbij op basis van beweging licht wordt gemanipuleerd.

De behoefte om de eigenschappen van licht zelf te kunnen controleren wordt steeds groter. Hoe fel wil je het licht voor een bepaalde activiteit? Met welke kleur wil je de sfeer bepalen? Of op welke delen van een ruimte wil je het gericht hebben? Deze vragen worden beantwoord met nieuwe technieken die het mogelijk maken dit te kunnen bepalen (meestal elektronisch) met knoppen, een afstandsbediening of zelfs met een iPad.

Het uitgangspunt van dit experiment is de fascinatie voor deze ongrijpbare wereld achter de elektronische knoppen en kastjes en hoe deze er uit zou kunnen zien. Begrijpen we wat er gebeurd wanneer we een lamp dimmen? En tot op welke hoogte kan dit onderdeel uitmaken van het ontwerp?

Tijdens het experiment bleek het bewegen van de lichtbron ten opzicht van het object de kern te zijn. In de natuur werkt dit op vergelijkbare wijze: de zon dooft nooit, maar de aarde draait om haar heen waardoor licht weerkaatst (maan), verkleurd (ondergaande zon), dimt (schemering) of zelfs helemaal uit lijkt te gaan (nacht). Soms krijgt licht bijzondere effecten zoals bij fenomenen als een eclipse, regenboog of halo. Hierdoor veranderen de eigenschappen van het licht terwijl de lichtbron – de zon – in alle tijden hetzelfde soort licht blijft afgeven.

De conclusie van dit experiment bestaat uit drie uitgewerkte benaderingen in de vorm van drie lampen. Elke lamp vertegenwoordigd een eigenschap van licht en controleert deze de positie van de lichtbron te veranderen ten opzichte van de kap.

Vergelijkbare foto’s

Wooninspiratie en meer

4.5

Miljoenen foto's in de homify-app!

DOWNLOAD DE APP GRATIS
Nee, bedankt