Strak, modern en duurzaam interieur met karakter: keuken door bnla architecten | homify
Strak, modern en duurzaam interieur met karakter:  Keuken door BNLA architecten
Strak, modern en duurzaam interieur met karakter:  Keuken door BNLA architecten
Strak, modern en duurzaam interieur met karakter:  Keuken door BNLA architecten
Vind je dit project leuk?
Neem contact op voor meer info.
OK
Vind je dit project leuk?
Neem contact op voor meer info.
OK

Op de Johan van Hasseltkade in Amsterdam Noord is een nieuwbouwproject gerealiseerd van de hand van architect 'Frantzen et al'. Het woongebouw 'Patch 22' is een geheel duurzaam project, waar is geprobeerd om zoveel mogelijk hernieuwbare materialen te gebruiken en zoveel mogelijk energie te besparen. Voor het interieur maakte BNLA architecten slim gebruik van de mogelijkheden van het flexibele casco. Een vrijstaand element verdeeld de ruimte in verschillende zones.

De opzet van de woning is eenvoudig. Centraal in de woning is een element geplaatst dat vrij van het plafond blijft. Dit element bevat de keuken, een werkplek, badkamer, toilet en diverse garderobekasten. Het verdeelt de ruimte in de woonkamer en een achterzone, waar drie slaapkamers gelegen zijn.

Het casco ontwerp van Patch22 is opgeleverd met een dubbele vloer met verplaatsbare betontegels, en leende zich hierdoor uitstekend voor de open indeling met één element in het midden. In plaats van in verticale schachten kon het leidingwerk eenvoudig in de vloer worden aangelegd, waardoor het centrale element ook vrij van het plafond kon blijven. Het vrijstaande blok versterkt het gevoel van ruimte en benadrukt de grote verdiepingshoogte van 3,5 meter.

Het was een strikte eis dat er geen leidingen in het brandwerende plafond gemaakt konden worden. In plaats van een verlaagd plafond toe te passen, heeft BNLA architecten dit als aanleiding genomen om dit te benutten in het ontwerp. Het leidingschema, werd zo ontworpen dat er een mooi patroon op het plafond ontstond. Op deze wijze konden alle buizen in het zicht gelaten worden. Wel werd er om esthetische redenen gekozen voor een zwarte elektrabuis.

Het project is grotendeels in hout opgetrokken en er wordt centraal warmte opgewekt met een pelletkachel, verder zijn er zonnecellen op het dak aanwezig. Om aan het duurzame karakter te voldoen, zijn alle armaturen uiteraard in LED-uitvoering, verder is de gietvloer van een ‘greenline’ collectie.

Fotografie: Wim Hanenberg

Vergelijkbare foto’s
Opmerkingen

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.