Lichte luxe woning grenzend aan de tuin: deuren door bnla architecten, modern | homify
Lichte luxe woning grenzend aan de tuin:  Deuren door BNLA architecten, Modern
Lichte luxe woning grenzend aan de tuin:  Deuren door BNLA architecten, Modern
Lichte luxe woning grenzend aan de tuin:  Deuren door BNLA architecten, Modern
Vind je dit project leuk?
Neem contact op voor meer info.
OK
Vind je dit project leuk?
Neem contact op voor meer info.
OK

Deze karakteristieke stadswoning in Watergraafsmeer kon wel een grondige verbouwing gebruiken. De bewoners hadden behoefte aan meer ruimte, meer licht, meer lucht. De bestaande indeling werd uitvoerig heroverwogen en ging op de schop. En dankzij een nieuwe uitbouw van ruim 25 m2 werd er meer woonruimte aan het bestaande huis toegevoegd.

De opgave was duidelijk: meer ruimte maar wel in hetzelfde huis. BNLA architecten maakte een ontwerp voor een moderne aanbouw aan de bestaande klassieke woning waarin een ruime eethoek en een lichte werkkamer kwamen. Het bestaande hoogteverschil tussen het huis en de tuin werd opgelost door een brede trap ín het huis te plaatsen. Op deze manier kwam de eetkamer aan het terras te liggen en door de toepassing van een 3.5m hoge stalen pui werd de verbinding met de tuin optimaal. De moderne stalen tuindeuren passen goed bij de strak gestucte uitbouw maar sluiten ook goed aan bij de klassieke elementen van deze stadswoning. De op maat gemaakte wandkast zorgt in de eethoek voor extra berg- en kastruimte.

De originele indeling van de begane grond maakte plaats voor een nieuwe waarbij de keuken in het hart van de woning werd geplaatst. De wens naar meer licht en lucht werden letterlijk en figuurlijk vormgegeven door middel van een 3m lang daklicht in de uitbouw. De zichtbare balken zorgen voor een bijzonder spel van licht en schaduw. Lange zichtlijnen van de voorkamer tot ín de tuin zorgen voor een ruimtelijk gevoel en brengen het licht tot ver in de woning.

Ook de indeling van de bovenverdieping ging op de schop met 3 ruime slaapkamers, een inloopkast en een riante badkamer als resultaat.

De combinatie van klassieke en moderne materialen is in balans. De vloer werd voorzien van een klassieke visgraatvloer, keukens en badkamer worden afgewerkt met betonciré. De bestaande geornamenteerde trap kreeg een opfrisbeurt en stalen puien zorgen voor een moderne twist.

Dankzij het ontwerp van BNLA past het verbouwde huis weer bij de wensen haar bewoners. Het ontwerp leverde een licht en ruim woonhuis op, mídden in de stad.

Styling: Haske Kroes-Sommers

Fotografie liggende foto’s: Wim Hanenberg

Fotografie staande foto’s: Dana van Leeuwen

Vergelijkbare foto’s
Opmerkingen

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.