< >
Modern woonhuis aan het water BNLA architecten Moderne keukens
< >
Modern woonhuis aan het water BNLA architecten Moderne keukens

BNLA architecten heeft een ontwerp gemaakt voor een woning in het nieuwbouwproject ‘de Zuidhoek’. Hierbij worden in meerdere fasen in totaal 93 nieuwbouwwoningen gerealiseerd. Het bestemmingsplan geeft vrij strikte bepalingen aangaande de bouwvolumes. De woning moest uit een hoofdvolume en een bijvolume bestaan. Tevens zijn dakhelling en maximum hoogte voor het gehele project vastgelegd.

BNLA architecten ontwierp een woning met een warm moderne uitstraling. Het hoofdvolume bestaat uit wit stucwerk op een plint van een langgerekte baksteen. In dit hoofdvolume zijn enkele insneden gemaakt voor grote puien. Deze insneden zijn afgewerkt met een houten kader. Het bijvolume is afgewerkt met houten latten. Het geheel geeft een elegante combinatie van strakke maar ook warme materialen.

Voot het ontwerp van de indeling is de keuken centraal in de woning geplaatst en de woonkamer is hier rondom gelegd. Ter plaatse van de zithoek heeft de woonkamer extra veel hoogte onder de schuine kap. Verder zijn er diverse leuke doorzichten in de woning gemaakt.

De gevel is afwerkt met houten latten, stucwerk en een luxe lange baksteen. Deze steen is 2 x zo lang als een normale steen en heeft derhalve een luxe en eigentijdse uitstraling.

Fotografie: Studio de Nooyer

Vergelijkbare foto’s
Opmerkingen