Luxe villa in de duinen mediterrane keukens van bnla architecten mediterraan | homify
Luxe villa in de duinen Mediterrane keukens van BNLA architecten Mediterraan
Luxe villa in de duinen Mediterrane keukens van BNLA architecten Mediterraan
Luxe villa in de duinen Mediterrane keukens van BNLA architecten Mediterraan

Een kavel in het duingebied van Bergen aan Zee werd gesplitst in drie percelen en per stuk op de markt aangeboden met een omgevingsvergunning voor een nieuw te bouwen huis. De nieuwe eigenaar vond dit ontwerp echter niet voldoen aan hun wensen en benaderde BNLA architecten voor een compleet nieuw ontwerp.

Er werd door de opdrachtgevers een besloten prijsvraag uitgeschreven tussen drie bureaus voor een beter passend ontwerp. Het ontwerp voor een luxe duinvilla van BNLA architecten werd als winnend ontwerp gekozen, waarna tot verdere uitwerking en uitvoering kon worden overgegaan.

Na een uitvoerig locatieonderzoek, werd als belangrijk uitgangspunt genomen om het woongedeelte over twee lagen te verdelen. Hierdoor kan er zowel geprofiteerd worden van het uitzicht op zee, als van de directe connectie naar de terrassen, de tuin en duinen. Om de twee woonruimten onderling te verbinden is er een grote vide centraal in de woning geplaatst. Het souterrain werd vormgegeven als een robuust basement opgetrokken uit natuursteen. Door de splitsing tussen boven en beneden oogt de villa elegant en verfijnd.

Vanuit de insnedes in het duinlandschap ontstaat het natuurstenen basement waarvan de wanden zowel het interieur als het exterieur van een warme natuurlijke uitstraling voorzien. Het basement huisvest de gastenkamers en een aparte woonruimte en funroom. Een loggia zorgt voor een geleidelijke overgang tussen de binnen- en buitenruimte. Op de bovenverdieping bevindt zich een lounge met bar. Door toepassing van houten louvres voor de ramen van de lounge ontstaat een bijzonder spel van licht en zicht. De bezonningsstudie vormde de aanleiding voor het maken van een ochtend-, middag- en avondterras, zodat de gehele dag van de diverse buitenruimtes gebruik kan worden gemaakt.

Het resultaat is een riante woning die de mediterrane sfeer, de openheid en de luxe ademt van een unieke vakantievilla aan de Cote d’Azur of op Ibiza.

Fotografie: Studio de Nooyer

Vergelijkbare foto’s
Opmerkingen