Entree van eco architecten | homify
< >
Entree van ECO architecten
< >
Entree van ECO architecten
< >
Entree van ECO architecten

De Eco pure I is een moderne, uiterst duurzame en luxueuze All Electric woning.

Deze woning is de eerste van een reeks Eco Pure woningen die wij momenteel ontwerpen waarbij wij moderne architectuur combineren met de beste oplossingen om duurzaam, energieneutraal en vooral comfortabel te bouwen en te wonen.

De Eco Pure I is ontworpen op basis van contrast tussen open en gesloten. Open naar de tuin toe en gesloten naar de openbare weg. Hierdoor ontstaat er een woning met een grote mate van privacy waarbij het accent ligt op de leefbaarheid. De grote glasopeningen op het zuiden zorgen ervoor dat de woning zich opent naar de tuin toe, zowel letterlijk als figuurlijk.

Bij binnenkomst in de woning valt direct de hangende trap op die een belangrijk architectonisch element vormt in de ruime entree hal. De entree vormt de verbindende schakel tussen de bijkeuken, kantoorruimte en de keuken, eetkamer, woonkamer. Hierbij zijn de openkeuken met eettafel en woonkamer door een dubbelzijdige haard van elkaar gescheiden. Dankzij deze open haard ontstaat er zowel in de open keuken als in de woonkamer een bijzondere prettige huiselijke sfeer. Verder zorgt de grote schuifpui in de achtergevel ervoor dat er vanuit deze ruimten een optimaal zicht is op de tuin wat zorgt voor een optimale beleving.

Op de eerste verdieping bevinden zich drie slaapkamers en een badkamer waarbij de hoofdslaapkamer is ontworpen met een ruime inloopkast. Verder is de verdieping voorzien van een ruime badkamer met douche en ligbad. In de centrale hal op de verdieping is een grote functionele opbergkast gesitueerd die als architectonisch element zijn bijdrage levert aan de interieur architectuur.

Het exterieur wordt gekenmerkt door een expressieve carport die een belangrijk onderdeel vormt van de architectuur. De horizontale ramen met houten tussenstroken vormen fraaie uitsnijdingen in de wit gestucte gevels. Daarnaast valt de verticale strook in de achtergevel op. Deze strook voorziet de achtergevel van geïntegreerde zonnepanelen. Door deze zonnepanelen in de achtergevel in combinatie met de zonnepanelen op het platte dak kan er ruim voldaan worden aan een energie neutrale woning.

De woning wordt geconstrueerd op basis van een houtskeletbouwsysteem wat een grote bijdrage levert aan het duurzame karakter. De woning wordt geïsoleerd op basis van het milieuvriendelijke Isofloc of stro van Strotec beiden materialen die een dampopen woning mogelijk maakt. Dit levert een zeer gezond en prettig binnenklimaat op. Qua installaties wordt de woning naast de zonnepanelen nog voorzien van een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmte terugwinning en een lucht-water warmte pomp als mede een vloerverwarmingssysteem dat tevens kan koelen.

Bent u geïnspireerd door deze duurzame villa met uitzonderlijke leefervaring en bent u benieuwd wat voor u de mogelijkheden zijn of wilt u de woning laten aanpassen aan uw specifieke wensen? Neem eens contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Vergelijkbare foto’s
Opmerkingen