Huis K, studio suit studio suit Moderne huizen Hout Hout Lucht,Plant,Venster,Gebouw,Hout,Boom,Takje,Huisje,woongebied,Dak
Huis K, studio suit studio suit Moderne huizen Hout Hout Lucht,Plant,Venster,Gebouw,Hout,Boom,Takje,Huisje,woongebied,Dak

Deze boerderij in Brabant functioneerde twee eeuwen lang als eenvoudige varkensboerderij. Om dit stukje erfgoed te behouden als woning adviseerden we een omvangrijke verbouwing.

De vorm van de langgevelboerderij is typisch voor boerderijen in deze regio. We stelden voor deze typische vorm te behouden en versterken. Daarom pakten we een groot deel van de wensen in een enkele ingreep aan door een centraal deel van de woning te vervangen door een nieuwe, indrukwekkende vide. Deze vide is het nieuwe middelpunt van het huis, ze ontsluit de overige woonruimten.

Grote daklichten zorgen voor daglicht, zowel in de vide als in aangrenzende kamers. Duurzame cederhouten latten op gevel en dak weren direct zonlicht en creëren een mooi spel van licht en schaduw in de woning. Het nieuwe hart verbindt het huis naadloos met de grote omringende tuin.

Om het energieverbruik te verminderen én het wooncomfort radicaal te verbeteren isoleerden we de woning in zijn geheel. We vervingen de bestaande vloer door een nieuwe, isolerende schuimbeton vloer. Daarop plaatsten we vloerverwarming. We installeerden een warmtepomp die aardwarmte gebruikt om de woning en het tapwater te verwarmen. In de zomer zorgt deze installatie voor vloerkoeling waardoor het ook op de warmste dagen van het jaar binnen zeer aangenaam is. Zonnepanelen voorzien in levering van de volledige energievraag van de woning.

Het resultaat is een bijzondere woning, in esthetische zin maar ook in gebruik. Na de verbouwing sluit het huis weer naadloos aan op de veranderde gebruikswensen van de bewoners.

De opdrachtgevers zeiden: “studio suit verbouwde ons donkere, vochtige en koude huis tot een moderne, energiezuinige en zeer comfortabele woning. De begeleiding, van ontwerp tot bouw en oplevering, is van onschatbare waarde geweest. Zij namen uitgebreid de tijd om onze wensen te begrijpen voor ze ons verrasten met een buitengewoon ontwerp dat we zelf nooit bedacht hadden. De bouw werd opgeleverd volgens plan en binnen budget. Wij genieten nu iedere dag van ruimte, licht en zon.”

Kleur: Hout
Materiaal: Hout
Vergelijkbare foto’s

Wooninspiratie en meer

4.5

Miljoenen foto's in de homify-app!

DOWNLOAD DE APP GRATIS
Nee, bedankt