< >
Z-trap Joyce Flendrie | Interieur & Design Moderne gangen, hallen & trappenhuizen
< >
Z-trap Joyce Flendrie | Interieur & Design Moderne gangen, hallen & trappenhuizen

De massief Essen houten aaneengesloten treden, in de vorm
van een ‘onuitputtende’ Z, hangen aan stalen platstaf van 5 cm breed en 5 mm dik. Tussen twee staven zit een plaatje gelast die verzonken is in de treden en zo de bevestiging vormt tussen het staal en het hout. Naar elke trede lopen 4 staven, twee aan de linker kant en twee aan de rechter kant. Ten opzichte van elkaar staan deze onder een hoek waar de trap zijn stijfheid en stabiliteit uit haalt en er weinig ruimte voor beweging is. Tevens zorgt deze staven ervoor dat de trap voldoet aan de Nederlandse bouwvoorschriften, de openingen tussen de staven zijn hierdoor minder dan het maximum van 10 cm.

De staven steken door het trapgat heen er vormen op de eerste verdieping de balustrade om het trapgat. De bovenkant van de balustrade is afgewerkt met hetzelfde essenhout waaruit ook de treden gemaakt zijn. Het mooiste detail van de Z-trap is toch wel dat hij los in de ruimte hangt en nergens een connectie maakt met de grond.

De Z-trap is ontworpen en gemaakt voor een villa in Lent-Nijmegen (Nederland). Het gezin dat in de villa woont, wilde een moderne trap van staal en hout passend bij hun nieuwe huis. Als ontwerper wilde ik iets meer en was vooral benieuwd hoe ik een gewaagd ontwerp eén kon laten worden met de woning.

De Z-trap is gesitueerd in het midden van de woning en vormt hiermee de spil van het huis en een mooie beleving elke keer als je naar boven of beneden loopt.

Ontwerper: Joyce Flendrie

Realisatie: Koos Schaart

Jaar: 2016

Credits: Joyce Flendrie
Vergelijkbare foto’s

Wooninspiratie en meer

4.5

Miljoenen foto's in de homify-app!

DOWNLOAD DE APP GRATIS
Nee, bedankt