< >
Brick Wall House 123DV Moderne Villa's Moderne badkamers
< >
Brick Wall House 123DV Moderne Villa's Moderne badkamers
< >
Brick Wall House 123DV Moderne Villa's Moderne badkamers

‘Ik wil een huis met een ‘woweffect.’ Zo ongeveer luidde de opdracht voor deze opdracht voor 123DV. Het bleek voor de opdrachtgever een vrije vertaling van het woord ‘bijzonder’. Verdere wensen ten aanzien van het ontwerp? Glad, glanzend, strak en clean.

Mooi wit is niet lelijk. Wie kent de uitdrukking niet? De binnenwereld van dit huis is vrijwel geheel wit vormgegeven, zelfs de apparatuur. De meubels zijn door de architect mee ontworpen waardoor er een hoogwaardig en harmonieus totaalbeeld is ontstaan. Een vijftien meter lange witte kastenwand loopt van de woonruimte door naar de kook- en eetruimte. De bewoner houdt van koken en uitgebreid tafelen. De eettafel aan het kookeiland, ontworpen als een ‘chef’s table’, is uitschuifbaar. Hierdoor is de ruimte aan te passen aan de hoeveelheid tafelgasten.

De inspiratie voor het ontwerp van de bakstenen villa kwam voort uit de directe omgeving. Het gesloten karakter biedt de woning en het appartementencomplex ten opzichte van elkaar de benodigde privacy. De ruimtelijkheid van het huis is verrassend, met name door de uitstekende erker in het trappenhuis. Vanuit het hart van het huis kun je hierdoor toch ver weg kijken, naar de straat en de tuin toe.

Dit woonhuis staat naast kleinschalige vrijstaande notariswoningen. Aan de andere kant was in eerste instantie een groot appartementencomplex gepland. In de woning is de overgang tussen deze twee werelden vormgegeven: de kant van het appartementencomplex bestaat uit een gesloten gevelvlak, waar alleen een trappenhuis uitsteekt. De andere zijde bestaat uit een informele stapeling van rechthoekige volumes voorzien van veel ramen.

In aansluiting op de omgeving is het huis geheel van baksteen. De bakstenen zijn gemêleerd gemetseld met dunne voegen voor een horizontaal effect. Als contrast is het interieur zo strak en clean mogelijk uitgevoerd, met witte gietvloer en gladde stucwanden. Keuken, kasten en inbouwapparatuur zijn volledig wit. Speciaal voor dit huis is een eettafel met uittrekbaar blad ontwikkeld.

Foto's: Martijn Heil

Vergelijkbare foto’s
Opmerkingen