East west villa moderne muren & vloeren van 123dv moderne villa's modern | homify
< >
East West Villa Moderne muren & vloeren van 123DV Moderne Villa's Modern
< >
East West Villa Moderne muren & vloeren van 123DV Moderne Villa's Modern
< >
East West Villa Moderne muren & vloeren van 123DV Moderne Villa's Modern

Gesloten, maar wel sensueel in zijn beweging. De dichte wand vormt de veilige voorkant van het huis. De achterzijde, onzichtbaar vanaf de straat is juist helemaal open. Ontvankelijk en vrij voor de ervaring van de frisgroene weide met schaapjes, een typisch Hollands vergezicht. Binnen, naast een zwembad met lichtjes, ligt een patio met tropische planten. De lange muur, in het hart van het huis, heeft een typisch oosters rode kleur. Het zijn slechts enkele elementen uit de twee verschillende werelden uit het oosten en het westen.

Het huis maakt de ontmoeting tussen verschillende generaties mogelijk, zoals in het oosten meer gebruikelijk is. Naast het gezin met drie kinderen leven hier de grootouders die een eigen volledig geoutilleerde ruimte van het huis tot hun beschikking hebben. Dit gedeelte, ook goed als kantoorruimte te gebruiken, is via een aparte ingang te bereiken.

De woning ligt op de grens van een bos en weilanden. De entreezijde is gesloten ontworpen, terwijl de tuinzijde zich opent naar de natuur. De begane grond, een strak, rechthoekig en witgepleisterd blok, volgt de ronde vorm van de toegangsroute. Binnen de woning bestaat een tweede volledig geoutilleerd appartement op de begane grond. Aan de andere kant hiervan ligt het binnenzwembad met patio en tropische planten. De dubbelhoge centrale woonruimte heeft uitzicht op de Hollandse weide. Vanuit de keuken is er contact met het zwembad, de zitplek en de woonkamer. De afgeronde achterwand vormt een soort rugdekking in de keuken.

Foto's: Christiaan de Bruijne, Raphael Drent, 123DV Moderne Villa's

Vergelijkbare foto’s
Opmerkingen