Villa dalí: muren door 123dv moderne villa's, modern | homify
Villa Dalí:  Muren door 123DV Moderne Villa's, Modern
Villa Dalí:  Muren door 123DV Moderne Villa's, Modern
Villa Dalí:  Muren door 123DV Moderne Villa's, Modern
Vind je dit project leuk?
Neem contact op voor meer info.
OK
Vind je dit project leuk?
Neem contact op voor meer info.
OK

Passie voor de onderwaterwereld, een voorliefde voor de kunstenaar Salvador Dalí en de vloeiende lijnen van de Jugendstil vormen de basis voor het ontwerp van deze villa. Door te spelen met kleuren, materialen, vormen en ruimtegebruik vloeien de verschillende sferen in elkaar over.

De kritische paranoïde methode van Salvador Dalí heeft als uitgangspunt ‘ontwerp als vergroting in plaats van directe oplossing van het probleem’.
De vraag van de opdrachtgever om voldoende ruimte voor het ophangen van schilderijen werd volgens deze methode vertaald in een cilindervormig hoofdgebouw met de spiraalstructuur van een schelp. Pas in tweede instantie werd gezocht naar een oplossing van de schilderijen. Daarmee vormde deze methode een nieuwe uitdaging voor het ontwerp en de vormgeving.

De vloeibare klok uit De volharding der herinnering, de wellustige lippen-sofa van Mae West en het dressoir met de gebogen rand. Alle vaste meubels in deze villa zijn mee ontworpen en verwijzen naar de optische vervreemding uit de kunst van Dalí. De doorkijkjes werken fantastisch. Het gezin blijft hierdoor in contact met elkaar. Je kunt de kinderen tv zien kijken vanuit de werkkamer. De toepassing van organische vormen en duurzame materialen geven een informele, ontspannende sfeer ondanks het duidelijk representatieve karakter van de villa.

Foto's: Christiaan de Bruijne

Vergelijkbare foto’s
Opmerkingen

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.