< >
Bridge House, 123DV Moderne Villa's 123DV Moderne Villa's Moderne woonkamers Plant,Lucht,Meubilair,Interieur ontwerp,Schaduw,Vloer,Vloeren,muur,Hout,Onroerend goed
< >
Bridge House, 123DV Moderne Villa's 123DV Moderne Villa's Moderne woonkamers Plant,Lucht,Meubilair,Interieur ontwerp,Schaduw,Vloer,Vloeren,muur,Hout,Onroerend goed

De bermen staan vol wilde bloemen. In de zomer bloeit de paarse kattestaart en gele wederik. De Saksische boerderijen, besloten weilanden, eeuwenoude akkers en prachtige dikke eikenbomen doen denken aan lang vervlogen tijden. Deze villa ligt op een nieuw gerealiseerd landgoed in het karakteristieke coulisselandschap van de Achterhoek.

De weidse ruimte vóór het decor van het huis biedt een stijlvol kader voor
het park, grotendeels voor wandelaars toegankelijk. Het park sluit aan bij het landschap van de omgeving. De betrokken landschapsarchitect zorgde voor een herinrichting van het terrein, terug naar hoe het ooit was: coulisselandschap. Om de grond te verarmen werd de bovenlaag van het hele terrein afgegraven. Vanuit duurzaamheid geredeneerd is de grond hergebruikt. Het resultaat hiervan? Een terpwoning. Het woongedeelte ligt op de heuvel, de kelder er middenin.

De duurzaamheidgedachte zet zich verder voort in de woning. De villa is zelfvoorzienend. De eigenaar kan er op elk willekeurig moment de stekker uittrekken zonder dat er iets uitvalt. Toegepaste duurzame installaties zijn onder meer: zonnepanelen, dak- en vloerverwarming via warmte-koude opslag, hergebruik regenwater, septic tank, biokabel en Heat Mirror glas. Dit bijzondere glas is tevens een efficiënte en duurzame zonwering. Het werkt verkoelend en houdt de warmte beter buiten.

Foto's: Christiaan de Bruijne

Vergelijkbare foto’s

Wooninspiratie en meer

4.5

Miljoenen foto's in de homify-app!

DOWNLOAD DE APP GRATIS
Nee, bedankt