Villa V, Architectenbureau Paul de Ruiter Architectenbureau Paul de Ruiter Minimalistische eetkamers
Villa V, Architectenbureau Paul de Ruiter Architectenbureau Paul de Ruiter Minimalistische eetkamers

Midden in het beschermde duingebied van Bloemendaal, in park Brederode, ontwierpen we een energieneutrale villa voorzien van alle luxe en comfort. Het behouden van het omringende landschap was het belangrijkste uitgangspunt voor het ontwerp. Met zoveel mogelijk natuurlijke materialen bouwden we de villa op een duinhelling.

Verzonken in het landschap
We bedachten een ontwerp waarbij de villa dankbaar gebruik kan maken van haar ligging op een duinhelling. De eerste verdieping torent boven de begane grond en het glooiende landschap uit. De noord- en zuidgevel bestaan uit grote schuivende glaspartijen en Frans eikenhout, en de andere twee gevels zijn opgebouwd uit verduurzaamd Waxedwood. Een groot dakraam in het midden van de woning laat daglicht in het hart van het huis binnenvallen.

Efficiënte energiehuishouding
In de garage organiseerden we de technische ruimte waar de warmte-koudeopslag de bodem in gaat en de warmtepomp is geplaatst. Op het dak bedachten we een afwisselend patroon van mos-sedum beplanting en zonnepanelen om in het energiegebruik te voorzien.

Minimalistisch tot in het interieur
Het gebruik van natuurlijke, minimalistische materialen hebben we samen met interieurontwerper i29 ook binnenshuis doorgezet. Met grote oppervlakten gefineerd multiplex hout worden de verschillende ruimtes in de villa met elkaar verbonden.

Fotografie: Tim Van de Velde

Credits: Tim Van de Velde
Vergelijkbare foto’s

Wooninspiratie en meer

4.5

Miljoenen foto's in de homify-app!

DOWNLOAD DE APP GRATIS
Nee, bedankt