Gezondheidcentrum, den haag moderne gezondheidscentra van vasd interieur & architectuur modern | homify
<
Gezondheidcentrum, Den Haag Moderne gezondheidscentra van VASD interieur & architectuur Modern
<
Gezondheidcentrum, Den Haag Moderne gezondheidscentra van VASD interieur & architectuur Modern
<
Gezondheidcentrum, Den Haag Moderne gezondheidscentra van VASD interieur & architectuur Modern

Dit monument in Den Haag is getransformeerd van een oude rectorswoning tot een praktijk voor zes artsen. Op een relatief klein oppervlak moest voldoende ruimte gecreëerd worden voor zes spreek- en behandelkamers, een wachtruimte, een receptie en alle voorzieningen.

De oplossing is gevonden in de aanleg van een extra verdieping met behoud van de beschermde gevel en het dak. De binnenkant van het gebouw is volledig gestript, waarna een nieuw gebouw van drie lagen in de oude omhulling is geschoven. Door deze ‘doos’ los te houden van de voorgevel, ontstaat een vide die licht en overzicht brengt in de wachtkamer en bij de receptie. De balie ligt recht tegenover de voordeur: de patiënt weet bij het binnenkomen direct waar hij moet zijn. Het semi-transparante glas, waarachter de doktersassistent altijd zichtbaar is, brengt nog meer openheid.

Vergelijkbare foto’s
Opmerkingen