Woonhuis berlicum: keuken door maas architecten | homify
WOONHUIS BERLICUM:  Keuken door Maas Architecten
WOONHUIS BERLICUM:  Keuken door Maas Architecten
WOONHUIS BERLICUM:  Keuken door Maas Architecten
Vind je dit project leuk?
Neem contact op voor meer info.
OK
Vind je dit project leuk?
Neem contact op voor meer info.
OK

Moderne villa in het buitengebied

De villa ligt in een open landschap en is ontworpen in een H-vorm. Zoals in een loft zijn alle ruimtes met elkaar verbonden. Het vrijwel transparante tussenstuk dat de twee rietgedekte volumes verbindt vormt de entree. Aan de straatzijde op het oosten wordt de woning enigszins beschut door een bosje.

Het hoofdgebouw, het linkervolume, is bijna helemaal van glas. Het zitgedeelte en de eetplek zijn op het westen en zuiden gesitueerd en bieden een weids uitzicht. Achter het glas aan de straatkant bevinden zich, in een houten doos, de keuken, bijkeuken en toilet. De hoofdslaapkamer ligt geheel privé op het noorden.

Het rechtervolume heeft aan de straatzijde een houten gevel waarin enkele delen uit luiken bestaan. Achterin dit volume bevindt zich een glazen kas, die ook als atelier gebruikt kan worden.

Door de H-vorm ontstaat een besloten buitenruimte waar je, uit de wind, de zon kunt zien ondergaan. Ondanks het vele glas gebruik is de privacy gewaarborgd.

Vergelijkbare foto’s
Opmerkingen

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.